Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan New York cheesecake

Zoetrecepten

Aankomende vier weken staan in het teken van


CHEESECAKE


op Zoetrecepten. En we beginnen meteen met eentje waar alle vegans heel gelukkig van worden: een (gebakken) VEGAN New York cheesecake.

Ok, in het begin van de week zijn jullie gezonde recepten van mij gewend, I know. Gezond is deze vegan New York cheesecake niet echt, maar bewust wel! Ik ben echt super enthousiast over dit recept, want ik heb nog niet eerder een vegan cheesecake

gebakken

. Regelmatig heb ik no-bake versies gemaakt, maar dit is nieuw. Deze versie is met

kokos

,

vanille

en gestoofde

rabarber

en komt uit het boek VEGAN 100 waaruit ik vorige maand al een awesome matcha-munt-ijs recept met jullie deelde.




Wil jij een loeren tussen alle cheesecakes die op Zoetrecepten staan? Dat kan! Gewoon even doorklikken via deze link.


Ik kan me voorstellen hoe menig vegan een vreugdedansje doet bij het zien van een baked cheesecake recept. Zet je overigens wel schrap voor het recept, want je moet eerst zelf ‘roomkaas’ maken. Moeilijk is het allemaal niet, maar het vergt wel de nodige ingredinten, geduld en tijd. Maar dan heb je ook wat!

Vegan New York cheesecake

REVIEW VEGAN 100 - @AVANTGARDEVEGAN GAZ OAKLEY



REVIEW VEGAN 100 – @AVANTGARDEVEGAN GAZ OAKLEY

Dit is nog eens een awesome vegan boek. Echt een totaalplaatje. Je vindt er echt alle recepten in die je je als veganist kunt wensen of die je aan nit-veganisten wilt voorschotelen als ze op bezoek komen. Denk aan: chili dogs, macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon, aardappel-prei kroketjes, caesar salad, seitan wellington, new york cheesecake en dus ook deze toffe matcha-munt ijsjes. Maar dat niet alleen. Het boek begint bij een aantal basisrecepten waarvan iedereen denkt dat deze niet meer ‘bestaan’ voor vegans: melk, boter, roomkaas, crme fraiche, barbecuesaus, bladerdeeg, eivervanger etc.!

En dat allemaal in een heel tof jasje. De fotografie is PRACHTIG en origineel. Ik kan er naar blijven kijken! Wel bevatten veel recepten een wat langer ingredintenlijstje of vereisen ze het maken van n of meerdere van bovenstaande basisrecepten waardoor je langer dan gemiddeld in de keuken zal staan. Maar je moet er wat voor over hebben om gruwelijk lekkere vegan recepten te kunnen maken.


Mijn conclusie:

Vegan 100 is een boek vol originele veganistische recepten waar je een kookliefhebbende vegan heel gelukkig mee maakt! Je koopt ‘m voor maar 17,99


op Bol.com via deze link!

Auteur: Gaz Oakley | Uitgever: Good Cook|januari 2018 | Hardcover | 224 pagina’s


Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.

Zoetrecepten

Vegan New York cheesecake

Door | 120 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

ROOMKAAS

  • 175 gram ongebrande cashewnoten
  • 180 ml cashewmelk
  • 3 el edelgistvlokken
  • 1,5 el citroensap
  • een snufje zeezout en witte peper
  • 1/3 tl uiengranulaat (online te bestellen)

BODEM

  • 300 gram Lotus koffiekoekjes
  • 160 gram vegan margarine, stevig
  • 3 el kokosolie, gesmolten

VULLING

  • 65 gram amandelmeel
  • 360 gram roomkaas (zie hierboven)
  • 1 blik 400 ml kokosmelk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 el bloem
  • 3 el mazena
  • 2 tl vanille-extract

GESTOOFDE RABARBER

  • 4 stengels rabarber, in stukjes
  • 1 bio sinaasappel,sap en geraspte schil
  • 120 ml water
  • 4 el agavesiroop

En zo doe je het

  1. VOORBEREIDING ROOMKAAS. Week eerst de cashewnoten: legze in een hittebestendig bakje enschenk er kokend water over. Laatongeveer 20 minuten weken terwijlje de rest van de ingredintenafweegt.Giet de cashewnoten af en voegtoe aan een krachtige blender.Voeg de rest van de ingredintentoe en meng 15 seconden. Jemoet waarschijnlijk de zijkantenschoonschrapen. Roer even dooren meng tot de roomkaas glad is.Hoe zachter deze kaas is, hoebeter. Voeg indien nodig dus nogwat melk toe.Schep de roomkaas in eenafsluitbaar bakje en bewaar in dekoelkast.
  2. BEREIDING. Verwarm de oven voor tot 170 C.Vet een cakevorm met een lossebodem van 22 of 24 cmlicht in.
  3. BODEM. Maal deKoffieleutjes in een blender totfijne kruimels. Voeg terwijl deblender draait de boter en dekokosolie toe. Voeg de kruimelstoe aan de ingevette cakevorm,verdeel met een lepel over de bodem en de zijkanten van de cakevorm en druk goed aan. Zet de bakvorm tot gebruik in de koelkast.Was de blender af.
  4. VULLING. Voeg het amandelmeel met de roomkaas en de kokosmelk toe aan deblender en pureer heel glad.Voeg de kristalsuiker, de bloem en de mazena toe en meng alleskort door elkaar. Voeg tot slot hetvanille-extract naar smaak toe enlaat de blender een paar keer kortpolseren.
  5. Haal de bodem uit de koelkast, schenk de vulling erin en strijk de bovenkant glad. Vul een diepe braadslede voor2,5 cm met warm water en zet decakevorm erin.NB. Als je een cakevorm gebruiktdie niet afgesloten is, moet je de bodem van de cakevorm inaluminiumfolie wikkelen, zodat ergeen water bij de cake kan komen.
  6. Zet de braadslede midden in deoven en bak 1 uur.Haal de braadslede uit de oven,laat 1 uur afkoelen en haal decakevorm uit de braadslede.Maak de onderkant van de vormdroog en laat minimaal 3 uur in dekoelkast opstijven.
  7. RABARBER. Verhit de gehakterabarber met de rest van deingredinten in een pan en laat8 tot 10 minuten op laag vuurzachtjes koken, tot de rabarbergaar is.
  8. Haal de gekoelde cheesecake voorzichtig uit de cakevorm. Snijd de cheesecake met een warm mes in punten en serveer met de warme gestoofde rabarber. Garneer met verse munt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan New York cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *