Een echte roze knaller voor iedereen die nooit genoeg roze in z’n leven kan hebben: een roze laagjstaart!
Wie mij een beetje kent, weet dat ik doller dan dol ben op mijn nichtjes en neefjes. Op de meeste verjaardagen ben ik de rondlopende draaimolen. Terwijl ik me in het zweet werk hebben zij ruzie wie er aan de beurt is. En als het even kan help ik ook maar al te graag mee aan de verjaardagstaarten. In september werd Cato, het jongste dochtertje van mijn oudste zus, alweer 5! Daar hoort natuurlijk een grandioze taart bij.
Geïnspireerd door de post van Cakeje van eigen deeg, over allerlei soorten layercakes (laagjestaarten), stelde ik voor om een roze laagjestaart te maken. Het antwoord was: ‘jaaaaaaaa, die wil ik!’. Het werden vijf verschillende roze lagen cake, voor een kleine dame van 5. De lagen liepen dus op van donkerroze naar lichtroze. Helaas zijn de foto’s van de binnenkant verloren gegaan. De taart is gevuld en getopt met een botercrème vulling, gemengd met monchou (ik hou niet zo van een simpele botercrème..), en samen versierden we de buitenkant van de taart met jellybeans. Het was een succes! Zeker 20 kinderen én volwassenen hebben ervan gesmuld.
Voor de cake gebruikte ik een simpel recept voor een biscuitbodem. Dat is lekker luchtig en zo kun je makkelijk de hoogte ingaan zonder dat je taart instort of je botercrème van beton nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook een bisuitmix uit de winkel gebruiken. Ik gebruikte een 20 cm bakvorm en maakte daarvoor 2,5x het normale recept. Ben jij ook enthousiast geworden? Lees hieronder in het recept dan hoe je deze laagjestaart precies moet maken!
Vrijdag 11 november deze gemaakt voor dochterlief die 6 is geworden. Iedereen was onder de indruk! 😉
De laagjes waren bij mij niet zo gelukt als bij jou maar was wel tevreden over mn 1e laagjes taart! Ik vond de botercreme wel wat zoet. 600 gram poedersuiker! Kan het ook met minder of gaat dit ten koste van de smaak?
Mn zoontje wil straks voor zijn 4e verjaardag een blauwe laagjes taart! 🙂
Hi Marjet,
Wat superleuk! De botercrème is inderdaad vrij zoet, zodat de crème wit en stevig genoeg is. Je kunt ook prima dit recept gebruiken: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-luchtige-botercreme/
of voor een chocolade variant:
http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-de-lekkerste-chocolade-botercreme/
Wat een mooie taart, ik ben gisteren begonnen met het afbakken van de biscuits, en ik wou vandaag de botercreme maken.
Zaterdag zou ik de taart graag serveren.
Wat is dan aan te raden:
– dat ik de creme al rond en tussen de taart doe en versier en ze dan zo in de koelkast bewaar tot zaterdag
-of is het beter dat ik de botercreme maak in de koelkast bewaar en de taart dan zaterdag versier met de creme?
Dankjewel alvast
Hi Astrid, als je de cake met botercrème en al kunt afschermen in de koelkast (zodat het geen geurtjes en smaakjes opneemt), dan kun je deze alvast bereiden. Ik doe dit zelf het liefst de avond van tevoren, voor een zo vers mogelijk effect.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
Leuk idee om eens te maken! (En vooral een uitdaging!)
Een vraag bij punt 6; hoe houd je je beslag luchtig als je er iedere keer kleurstof door moet mengen? Ik ben een beetje bang dat het beslag inzakt.
Voorzichtig vouwen met de spatel! Het is echt mogelijk 😀