Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mama’s kruidkoek met cranberries

Zoetrecepten

Ze vindt zelf van niet, maar mijn moeder kan hele lekkere dingen bakken. Toen we gezellig een weekendje naar mijn ouders gingen stond deze kruidkoek ons op het aanrecht op te wachten. Ik ken ‘m van jongs af aan met rozijnen en gember (naar smaak), maar deze keer had ze een variatie gemaakt met cranberries. Erg lekker!

Zoetrecepten

Mama’s kruidkoek met cranberries

Door |

Dit heb je nodig

Beslag

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels stroop
  • Snufje zout
  • 2 flinke theelepels koekkruiden
  • Geraspte citroenschil
  • 1,5 dl melk
  • 50 gram gedroogde cranberry’s

Optioneel

  • Stukjes gember
  • Cranberry’s vervangen door rozijnen

En zo doe je het

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de suiker, de kruiden, het zout en de stroop erdoor.
  2. Spatel de melk er in kleine scheutjes door, vanuit het midden, tot er een zacht mengsel ontstaat.
  3. Week de rozijnen (of cranberries) in een kommetje met gekookt water en dep ze voor je ze bij het mengsel voegt. Eventueel kun je ook nog kleine stukjes (bak)gember toevoegen, als je daarvan houdt.
  4. Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. Giet het mengsel in het blik en laat de kruidkoek in 90 minuten gaar worden.
  6. Laat de kruidkoek een beetje afkoelen, maar tast toe wanneer ‘ie nog wel lekker warm is!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mama’s kruidkoek met cranberries" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *