Ze vindt zelf van niet, maar mijn moeder kan hele lekkere dingen bakken. Toen weĀ gezellig een weekendje naar mijn ouders gingen stond deze kruidkoek ons op het aanrecht op te wachten. Ik ken ‘m van jongs af aan met rozijnen en gember (naar smaak), maar deze keer had ze een variatie gemaakt met cranberries. Erg lekker!
Recept
Mama's kruidkoek met cranberries
Ze vindt zelf van niet, maar mijn moeder kan hele lekkere dingen bakken. Toen weĀ gezellig een weekendje naar mijn ouders gingen stond deze kruidkoek ons op het aanrecht op te wachten. Ik ken ‘m van jongs af aan met rozijnen en gember (naar smaak), maar deze keer had ze een variatie gemaakt met cranberries. Erg lekker!
Tijd
ā
Porties
ā
Niveau
1 ster
Ingrediƫnten
Beslag
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels stroop
Snufje zout
2 flinke theelepels koekkruiden
Geraspte citroenschil
1,5 dl melk
50 gram gedroogde cranberry’s
Optioneel
Stukjes gember
Cranberry’s vervangen door rozijnen
Bereiding
Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de suiker, de kruiden, het zout en de stroop erdoor.
Spatel de melk er in kleine scheutjes door, vanuit het midden, tot er een zacht mengsel ontstaat.
Week de rozijnen (of cranberries) in een kommetje met gekookt water en dep ze voor je ze bij het mengsel voegt. Eventueel kun je ook nog kleine stukjes (bak)gember toevoegen, als je daarvan houdt.
Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet het mengsel in het blik en laat de kruidkoek in 90 minuten gaar worden.
Laat de kruidkoek een beetje afkoelen, maar tast toe wanneer ‘ie nog wel lekker warm is!
Bakmodus
Mama's kruidkoek met cranberries
Ingrediƫnten
Beslag
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels stroop
Snufje zout
2 flinke theelepels koekkruiden
Geraspte citroenschil
1,5 dl melk
50 gram gedroogde cranberry’s
Optioneel
Stukjes gember
Cranberry’s vervangen door rozijnen
Bereiding
Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de suiker, de kruiden, het zout en de stroop erdoor.
Spatel de melk er in kleine scheutjes door, vanuit het midden, tot er een zacht mengsel ontstaat.
Week de rozijnen (of cranberries) in een kommetje met gekookt water en dep ze voor je ze bij het mengsel voegt. Eventueel kun je ook nog kleine stukjes (bak)gember toevoegen, als je daarvan houdt.
Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet het mengsel in het blik en laat de kruidkoek in 90 minuten gaar worden.
Laat de kruidkoek een beetje afkoelen, maar tast toe wanneer ‘ie nog wel lekker warm is!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng de suiker, de kruiden, het zout en de stroop erdoor.
Spatel de melk er in kleine scheutjes door, vanuit het midden, tot er een zacht mengsel ontstaat.
Week de rozijnen (of cranberries) in een kommetje met gekookt water en dep ze voor je ze bij het mengsel voegt. Eventueel kun je ook nog kleine stukjes (bak)gember toevoegen, als je daarvan houdt.
Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Giet het mengsel in het blik en laat de kruidkoek in 90 minuten gaar worden.
Laat de kruidkoek een beetje afkoelen, maar tast toe wanneer ‘ie nog wel lekker warm is!