Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lemon blueberry muffins met glazuur

Zoetrecepten

Oh my, dit zijn de beste muffins die ik ooit gemaakt heb. Lemon blueberry muffins met een glazuur. Fingerlicking good!

Deze muffins zijn gemaakt met yoghurt, voor een extra volle smaak, frisse citroen, zoete blauwe bessen en afgetopt met een fijn vanille glazuur. Dit glazuur ziet er niet alleen leuk uit, maar maakt de muffins ook echt af qua smaak. En en en en: ze zijn very easy om te maken. Dat vind ik eigenlijk slecht nieuws als iets zó lekker is. Ze waren binnen twee dagen op. Alle 12 stuks. Genieten geblazen!

Lemon blueberry muffins

Zoetrecepten

Lemon blueberry muffins met glazuur

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram bloem
    • 150 gram kristalsuiker
    • Snuf zout
    • 1 tl baking soda
    • Rasp van 2 citroenen
    • Sap van 1 citroen
    • 100 gram ongezouten boter
    • 150 ml yoghurt
    • 2 eieren
    • 250 gram blauwe bessen
    • 75 gram poedersuiker
    • 2 tl melk

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet een muffinbakvorm klaar met 12 vormpjes erin of vet de vorm goed in.
    2. Neem een grote kom en meng hier de bloem, kristalsuiker, zout en baking soda in. Zet de kom nu even opzij.
    3. Neem een nieuwe kom en meng hier de citroenrasp, het sap en de boter samen in tot ze goed gemengd is. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de yoghurt toe.
    4. Giet het natte mengsel nu bij het droge mengsel en mix het zo rustig en kort mogelijk, tot het bloem is opgenomen en schep er dan de blauwe bessen doorheen.
    5. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en vul deze tot aan de rand. Zet ze nu voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin worden aan de bovenkant. Laat de muffins goed afkoelen
    6. Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met de melk tot het volledig opgenomen is. Als de muffins volledig zijn afgekoeld kun je strepen of motiefjes maken op de muffins. Ik heb dit gedaan door middel van de ‘sliert’ die onder aan het lepeltje hangt mooi te positioneren op de muffin en dit telkens te herhalen tot je een mooi motief hebt.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon blueberry muffins met glazuur" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    18 antwoorden op “Lemon blueberry muffins met glazuur

    1. eindelijk heb ik het perfecte receipt en tip voor de muffins
      zeker mijn thanks
      nadat ik er al …tig in de prullenbak gegooid had
      kwam ik op jouw blog
      nu staan de blueberry muffins op de lijst die maak ik samen met mijn dochter die bakt niks liever.
      super bedankt , je hebt een prachtige site en mooie foto’s

    2. Oh die zien er ongelooflijk lekker uit! Mag ik eens vragen hoe jij zulke geweldige mooie foto’s maakt, naast het gebruik van een goede camera natuurlijk 😉 Je hele opzet met de foto’s is echt super mooi!

    3. Ik heb ze gister gemaakt voor bij onze high tea. Ze waren heerlijk vooral het frisse van de citroen! Wel erg compact maar dat komt zeker Door de yoghurt? Ik heb wel twee vragen : is het normaal dat de blauwe bessen helemaal stuk gaan tijdens het bakken? Het was nu echt jam geworden. En waarom noem je het vanille glazuur terwijl er helemaal geen vanille in het glazuur zit?
      Ik ga ze zeker nog een keer maken!

    4. Wat een leuke recepten allemaal
      Ik ga voor t afscheid van mn vriend op zijn werk wat lekkere dingetjes maken en nu zit ik er dus ook aan te denkn om wat van deze cakes te maken…

      Nou ben ik niet zo een superrr held in bakken dus ik heb misschien een dom vraagje waar ik vaak tegenaan loop je hebt het hier over boter
      Welke moet ik dan gebruiken? Niet roomboter neem ik aan anders zal je het roomboter noemen hahah..

      En ik kan zoals ik.lees deze dus ook een dag vantevore maken.. waar en hoe bewaar ik deze het beste?!?!

      Hoop op je reactie!!!

      1. Hi Melissa, helemaal geen domme vraag hoor! Je kunt verschillende soorten boters gebruiken, zolang deze maar ongezouten is. Ik gebruik zelf het liefste roomboter.

        Je kunt ze zeker een dag van tevoren maken. Bewaar ze het liefste in een luchtdichte doos op een koele plek (maar absoluut niet in de koelkast, dan drogen ze uit!). Succes met bakken! 🙂

    5. Wij hebben ze net gemaakt en ze zien er heerlijk uit! Zijn ze nu aan het versieren (:
      Wij moesten trouwens 2 theelepels melk bij de poedersuiker voor de glazuur!
      We gaan ze zo proeven! Kan niet anders dan dat ze heerlijk zijn!

      Bedankt voor het lekkere recept en een superleuke site heb je!

      1. Hi Anita, dat kan prima! Een cake vorm van 25 – 30 cm zou goed moeten zijn. Ik zou hem zo’n 40 – 50 minuten in de oven zetten. Na 40 minuten even testen met een cake prikker of hij er schoon (zonder plakkend beslag eraan) uitkomt, anders nog even terugzetten.

    6. Hallo!
      Ik heb het recept al eens uitgeprobeerd en dit was supergoed gelukt! Nu vroeg ik mij af of je dit recept ook kan gebruiken zonder het sap van citroen en de citroenrasp?
      Ik hou echt van je site! Staan superleuke receptjes op!
      #grotefan

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.