Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Herfstige perzikcake

Deze herfstige perzikcake is supermakkelijk om te maken en een pareltje op tafel!

Taart helpt altijd toch? Dat was in ieder geval wat ik dacht toen ik vorige week naar mijn moeder toeging. Door een lekke band was ze met de auto in de sloot beland. Ze had gelukkig niks, maar was eh, zachtjes uitgedrukt, nogal geschrokken. Dus maakte ik deze herfstige perzikcake voor haar. Fris door de geraspte citroenschil door het beslag en vol door de toevoeging van wat yoghurt. De cake is afgetopt met plakjes rijpe, zachte perzik en glanst mooi door het bestrijken met abrikozenjam.

Mijn moeder vond hem erg lekker. Ik plaatste ook een foto op Facebook en deze bleek razend populair! Ik heb nog geen tijd gehad om een goede foto te maken van de perzikcake, maar ik wil jullie het recept niet onthouden. Voor één keertje dus een foto die met mijn mobiel is gemaakt.

TIP: wil je deze cake glutenvrij maken? Volg dan de basis van deze amandelcake en beleg deze met de perziken.

Zoetrecepten

Herfstige perzikcake

Door | 25 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 200 gram boter
  • 200 (fijne) kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel*
  • 1 tl vanille extract
  • 1 sinaasappel
  • 4 perziken

*Vervang 50 gram eens door amandelmeel + 1 tl bakpoeder

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm (24 cm) in en beleg met bakpapier.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel. De sinaasappel zelf kun je zelf opeten tijdens het bakken ;). Snijd de perziken in dunne partjes.
  3. Neem een nieuwe kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook een snuf zout en vanille extract, terwijl je blijft mixen.
  4. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel en de sinaasappelrasp toe. Blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de perziken erover.
  5. Bak de perzikcake in 45 minuten goudbruin. Test met een caketester of de cake gaar is en laat een uur afkoelen. Besmeer dan eventueel nog met een eetlepel abrikozenjam voor een mooi glanzend effect.

TIP: wil je je cake extra speciaal maken? Maak dan eens een kruimeldeeg en strooi deze er na stap 4 overheen.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Herfstige perzikcake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Herfstige perzikcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *