Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Gemberbrownies

Zoetrecepten

Het is altijd fijn om bij je ouders thuis op de bank te luieren met een kopje thee. Zeker wanneer er homemade gemberbrownies op je staan te wachten. YAY!

Mijn moeder heeft de smaak te pakken en heeft ze al meerdere keren  voor mij (en anderen) gemaakt. De combinatie van gember en chocola klinkt spannend, maar is écht lekker en een leuke afwisseling op de ‘normale’ brownie.

Na het fijne weekend in het thuisoord vond ik in de trein naar huis nog twee gemberbrownies in mijn tas verstopt. LIEF. Ik heb mijn uiterste best gedaan om er nog eentje voor chocoholic Thomas te bewaren.. Maar helaas. Never trust me with brownies.

Zoetrecepten

Gemberbrownies

Door | 30 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

    • 150 gram extra pure chocolade 72%
    • 150 gram pure chocolade
    • 175 gram rietsuiker
    • 150 gram (room)boter
    • Mespunt zout
    • 2 eieren
    • 6 bolletjes gember op siroop + 2 eetlepels siroop uit het potje
    • 75 gram bloem
    • 70 gram walnoten, grof gehakt

    EXTRA

    • 50 gram witte chocolade voor de versiering
    • Bakblik 20 x 30 cm

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt het au bain-marie (in een vuurvaste kom boven een pan met kokend water). Laat het hierna een paar minuten afkoelen.
    3. Neem een andere kom en mix hier de boter, suiker en een mespunt zout luchtig in.
    4. Voeg één voor één de eieren toe aan het suikermengsel, terwijl je blijft mixen. Mix het geheel hierna nog een minuut.
    5. Meng de chocolade met de gembersiroop en roer dit door het het suikermengsel heen. Voeg vervolgens de bloem toe en meng het geheel goed.
    6. Hak nu de gember fijn en voeg dit samen met de grof gehakte walnoten aan het chocolademengsel toe.
    7. Giet het beslag in de bakvorm en bak de bownie in 35 minuten gaar.
    8. Smelt de witte chocolade au bain-marie en streep dit over de afgekoelde brownie. Laat het hard worden en snijd ze daarna in stukjes.

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Gemberbrownies" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.