Nougatine is een hemelse combinatie van karamel en gebrande hazelnoten. Weet je nog niet wat ik bedoel? Denk dan eens aan dat onweerstaanbaar lekkere crunchy goedje dat aan de buitenkant van een hazelnootschuimgebak geplakt zit. Now we’re talking? 😉
Maar je kunt er nog veel meer mee. Gebruik het als topping op cupcakes, kneed het door je koekjesdeeg voor een crunchy karamel hazelnotenkoekje of strooi wat over je ijs. En wees gewaarschuwd! Aankomende weken komt er een recept online waarvoor je deze nougatine maar al te graag wilt maken. Check dus alvast hoe makkelijk het te maken is:
Hoi Mariette,
Kun je nougatine ook maken met een ander soort noot? Ik ben namelijk allergisch voor hazelnoten, maar wil graag een slagroom vanillevlaai maken, met zo’n lekkere krokante topping. Ik hoor het graag!
Groetjes!
Ja, dat kan zeker! Met amandelen of pecannoten is het ook mega lekker 🙂 Amandelen passen qua smaak dan waarschijnlijk het beste bij je slagroom vanillevlaai. Bakse!!
Dankjewel! Ik ga het proberen 🙂
Hoi, hoe, waarin en hoelang kan je het bewaren? Ik ga het de komende periode veel nodig hebben.
Hi Rasika, als je het in een goed afgesloten bakje bewaart, blijft de nougatine zeker een aantal weken goed. Ik ben benieuwd wat je er allemaal voor lekkers mee gaat maken 😉
Hoi hoi!
Ik ben van plan om de hazelnootschuimtaart van jou recept te maken, is de hoeveelheid nogatine die hier staat aangegeven voldoende voor deze taart? Of moet ik andere hoeveelheden gebruiken?
Alvast bedankt voor je reactie!
Hoi Mariette,
Heb je nougatine gemaakt maar laten opstijven in een dikke blok is nu onhandelbaar hard kan ik deze blok terug zacht krijgen zonder de suiker te verbranden, om hem dan in een dunner te laten koelen.
Alvast bedankt
Hi Noëlla, ik ben bang dat je de blok karamel niet meer terug kunt smelten als deze eenmaal uitgehard is.