Ik ben zelf een onwijze fan van poffertjes, dus ik moest het eens proberen om ze zelf te maken. Ik schrok vaak af door het toevoegen van gist aan het beslag. Een gedoe leek me dat. Niets is minder waar! Het beslag heb je binnen 5 minuten gemaakt en daarna hoeft het enkel een uurtje op een warme plek te staan, zodat het gist zijn werk kan doen. Door het gisten verdubbelt het beslag bijna en wordt het lekker luchtig.
In veel recepten zie je dat er gebruik wordt gemaakt van boekweitmeel, half om half met tarwebloem. Ik ben weer eens eigenwijs geweest en heb gewoon ‘tarwebloem’ gebruikt, dat had ik nu eenmaal al in huis. En yesh, ze waren superlekker!
Niet om het een of ander maar volgens mij worden poffertjes origineel van boekweit gemaakt en niet van gewone bloem of meel of zo. Voordeel van boekweit: dat is praktisch gluten vrij.
Ik hoorde dit toevallig laatst ook! Ga ik zeker eens testen!