Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Basisrecept: chocolade muffins

Basisrecept: chocolade muffins

Yum! Dit heerlijke basisrecept voor chocolade muffins is van bakkoningin Linda Lomelino. Voor wie haar niet kent, haar prachtige foto’s zijn het écht waard om te volgen op Pinterest. Mindblowing.

Anyhow: ik vind het een heerlijk recept voor chocolademuffins. Minder zoet en vet als de in Nederland verkochte muffins en daarom ook heel gepast voor bij het ontbijt 😉 Zo hoort dat met een echte muffin, dus hier heb je je excuus. In dit basisrecept voor chocolademuffins zitten lekkere pure chocolate chunks. Maar je kunt deze natuurlijk ook vervangen door white chocolate chunks, kleurige M&M’s, chocolade botercrème of een ganache. Loopt het water je al in de mond?

Basisrecept: chocolade muffins

Bron: Linda Lomelino

Zoetrecepten

Basisrecept: chocolade muffins

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 300 gram bloem
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • Theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 grote eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 250 milliliter karnemelk
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet alvast een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin klaar. Zo kunnen de vormpjes niet uitzakken tijdens het bakken.
  2. Neem twee beslagkommen. In de ene kom meng je de bloem, het cacaopoeder, kaneel, zout, bakpoeder en baking soda.In de andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren. Let er op dat al je ingredienten op kamertemperatuur zijn!
  3. Voeg nu het droge mengsel aan het natte mengsel toe en roer dit met een spatel door elkaar tot het opgenomen is (niet langer, want dan overwerk je het beslag!). Wanneer alles gemengd is, meng je 3/4 van de stukjes chocolade door het beslag.
  4. Vul nu de 12 muffinvormpjes gelijkwaardig met het beslag en sprinkel de overige stukjes chocolade over de bovenkantjes. Bak voor ongeveer 18 – 20 minuten. Een caketester moet er droog uitkomen. Laat hierna afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of in vershoudfolie (niet in de koelkast!).
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: chocolade muffins" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

22 antwoorden op “Basisrecept: chocolade muffins

    1. Voor de juiste rijzing heb je de karnemelk nodig die reageert op de baking soda. Je zou kunnen proberen de baking soda te vervangen met de juiste hoeveelheid bakpoeder in combinatie met melk. Laat je me weten hoe het wordt? 🙂

    1. Hi Kim, je kunt ook bakpoeder gebruiken, maar dan zal het rijseffect niet exact hetzelfde zijn (het reageert nu op de karnemelk in het recept). Bij sommige Albert Heijns kun je trouwens gewoon baking soda kopen, maar het zit niet overal vast in het assortiment.

  1. Hoi,

    Klinkt als een makkelijk en heerlijk recept, dankjewel hiervoor! Kan ik dit ook bakken in een cupcake apparaat? En moet ik de boter smelten of er gewoon zo in doen? (Ja ik ben echt een leek!)

  2. Er staat helaas niet in de bereidingswijze dat de kaneel moet worden meegenomen in het beslag. Daarom helaas vergeten! Verder helder en duidelijk omschreven. Ze staan nu in de oven en ruiken al heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.