Aardbei en basilicum. A match made in heaven. Daarom maakte ik laatst ook een heerlijke cake, met een basilicum mascarpone vulling en verse aardbeien. Soon online. Maar deze aardbei basilicum ijsjes zijn ook echt to die for. En het zijn ook hele gezonde ijsjes, want ze zijn gemaakt met yoghurt. Schuldgevoelloos genieten dus!
Je gooit alles in de blender en vervolgens in de ijsvormpjes. Nu is het een kwestie van geduld hebben tot deze lekkertjes bevroren zijn.
Griezel je van basilicum? Vervang het dan door munt, of laat helemaal weg! Ook dan zijn ze nog steeds mega lekker.
Ingrediƫnten
- 250 gram diepvries / bevroren aardbeien
- 125 milliliter kokosyoghurt
- Sap van een halve limoen
- 12 -15 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop
Bereiding
- Doe alle ingrediƫnten in de blender en mixen maar! Proef na het blenderen even of je de basilicumsmaak sterk genoeg vindt, niet iedereen houdt van een sterke smaak dus met 12-15 blaadjes zit je veilig.
- Vul vier ijslolly vormpjes met het mengsel en invriezen maar! Minstens vier uurtjes laten bevriezen voor je kunt smullen.
Eh aardbeien basilicum ijsjes zonder basilicum?