We konden allemaal niet ophouden met eten van deze heerlijke puntjes watermeloen pizza taart. ZO LEKKER! Het was buiten 30 graden en (koude) watermeloen is dan sowieso al de bom. Voeg daar een goeie laag kokosslagroom en fijne toppings aan toe en je hebt een gouden zomertaart recept.
Het gebruik van kokosslagroom is niet alleen heel lekker, maar maakt het taartje ook lactosevrij. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ gebruiken. Ik heb meteen drie voorbeeldsoorten pizza’s voor jullie gemaakt voor de broodnodige inspiratie (ok, Thomas heeft er ook eentje gemaakt, mogen jullie raden welke). Ik kan vooral aanraden om de verse munt en basilicum als topping niet achterwege te laten, want die geven het echt een speciale kick.
Ingrediënten
- 1 dikke ronde watermeloen
- Kokosslagroom
- Vers fruit
- Verse munt en/of basilicum
- Evt. pure chocolade
- Evt. eetbare bloemen
Bereiding
-
- Snijd de watermeloen in ronde plakken van max. 2 cm dikte.
- Bereid de kokosslagroom volgens dit recept (1x is genoeg voor 1 -2 pizza’s).
- Beleg de watermeloen pizza met de kokosslagroom, maar laat een beetje watermeloen aan de rand vrij. Dat oogt mooier.
- En versier met lekkere toppings!


Erg lekker dit. Simpel om te maken en alle kinderen vonden het heerlijk.