Ik hou ontzettend van lang in de keuken staan, maar ik ben ook gek op makkelijke, snelle recepten. Deze snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten is daar een ultiem voorbeeld van. Ik speel wel een beetje vals want, voor deze kwarktaart heb ik een kant en klare kwark gebruikt. Maar dat maakt het ook extra leuk en snél: kies je favo smaakje kwark, los daar de gelatine in op, stort het op je koekbodem en je taart kan de koelkast in! Zo heb je toch een homemade treat, die je zo (on)gezond kunt maken als je wilt. Ik vind deze kwarktaart ideaal als toetje en tussendoortje, maar soms stiekem ook als ontbijt.
Het recept voor deze kwarktaart is gemaakt in een 20 cm bakvorm en zoals je ziet is het taartje vrij laag. Daar hou ik nu eenmaal van. Wil jij de taart liever in een 24 cm bakvorm maken en wat hoger? Verdubbel dan de ingrediënten! Ja echt, zo simpel is het. Geniet van je fijne kwarktaartje!
Recept
Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten
Ik hou ontzettend van lang in de keuken staan, maar ik ben ook gek op makkelijke, snelle recepten. Deze snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten is daar een ultiem voorbeeld van. Ik speel wel een beetje vals want, voor deze kwarktaart heb ik een kant en klare kwark gebruikt. Maar dat maakt het ook extra leuk en snél: kies je favo smaakje kwark, los daar de gelatine in op, stort het op je koekbodem en je taart kan de koelkast in! Zo heb je toch een homemade treat, die je zo (on)gezond kunt maken als je wilt. Ik vind deze kwarktaart ideaal als toetje en tussendoortje, maar soms stiekem ook als ontbijt.
Tijd
15
Porties
8
Niveau
1 ster
Ingrediënten
Jouw favo kwark (500 gram)
3 gelatineblaadjes
150 gram (granen)koekjes
75 gram boter
Bereiding
Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals frambozen. ENJOY!
Bakmodus
Snelle kwarktaart met maar 4 ingrediënten
15
8
Ingrediënten
Jouw favo kwark (500 gram)
3 gelatineblaadjes
150 gram (granen)koekjes
75 gram boter
Bereiding
Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals frambozen. ENJOY!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Wat een makkelijk recept! Nu heb ik twee dochters die geen lactose mogen. Zou ik dus bijv kokos joghurt kunnen nemen of soja kwark en plantaardige boter?
Hi, de gelatineblaadjes die ik heb gebruikt wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Ik denk dat het kleine blaadjes zijn?
Ik zou 125 milliliter lobbig geklopte slagroom toevoegen en nog een extra gelatineblaadje.
Het schijnt dat je een kwarktaart prima in de vriezer kunt bewaren als je hem luchtdicht en zonder topping verpakt. In de koelkast is ze tot zeker vijf dagen goed.
Hi, naturel kwark is niet gezoet en dus zal de taart dat ook niet zijn. Je kunt het beste wat poedersuiker of honing door de kwark mengen om het toch een lichtzoete smaak te geven. Let op dat je bij de kwarktaart van Oetker ook nog slagroom door de kwark mengt, dus het is daardoor niet vergelijkbaar met dit recept.
Hi Petra, ja hoor, het is voldoende als je enkel de bodem met bakpapier belegt. Je kunt elke soort kwark gebruiken, net welke smaak jij het lekkerste vindt! Volle kwark is meestal wel lekkerder 😉
Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals frambozen. ENJOY!
hoeveel calorieën is deze taart?
Dat kun je het beste even zelf berekenen aan de hand van de soort kwark die je gebruikt 🙂
26 augustus 2023 om 15:10 Top Recept en heel makkelijk Heb Stracciatella kwark gebruikt met kokos verkade biscuitjes was heerlijk 😋Top.
Makkelijker kan gewoon niet 🙂 Top!
Wat een makkelijk recept! Nu heb ik twee dochters die geen lactose mogen. Zou ik dus bijv kokos joghurt kunnen nemen of soja kwark en plantaardige boter?
Groetjes
Mus
Hi Mus, dat kan absoluut! Ik zal binnenkort een lactosevrije variant online zetten 🙂
Hoi, even een vraagje.
Gebruik je grote of kleine gelatine blaatjes?
Als ik er toch slagroom door wil doen, hoeveel dan?
Hi, de gelatineblaadjes die ik heb gebruikt wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk. Ik denk dat het kleine blaadjes zijn?
Ik zou 125 milliliter lobbig geklopte slagroom toevoegen en nog een extra gelatineblaadje.
Kun je hem ook in de vriezer bewaren? Hoelang is hij in de koelkast te bewaren?
Het schijnt dat je een kwarktaart prima in de vriezer kunt bewaren als je hem luchtdicht en zonder topping verpakt. In de koelkast is ze tot zeker vijf dagen goed.
Heb de taart nu in koelkast staan maar overal het dubbele van genomen en een laagje biologische frambozenjam er tussen gedaan dus dat zal vast smaken…
Oe la la, dat klinkt goed! Geniet ervan!
Hoi,
kan je hier ook een naturel kwarktaart van maken (zoals dokter oetker deze ook heeft?)
Wordt de taart dan nog wel zoet genoeg?
Hi, naturel kwark is niet gezoet en dus zal de taart dat ook niet zijn. Je kunt het beste wat poedersuiker of honing door de kwark mengen om het toch een lichtzoete smaak te geven. Let op dat je bij de kwarktaart van Oetker ook nog slagroom door de kwark mengt, dus het is daardoor niet vergelijkbaar met dit recept.
Kan ik in plaats van kwark ook Griekse yoghurt gebruiken.
Hi Rina, Griekse yoghurt met een lekker smaakje kan ook. Omdat dat wel iets dunner is dan kwark, heb je misschien een extra velletje gelatine nodig.
hoi, alleen de bodem met bakpapier?
en volle kwark toch ?
Hi Petra, ja hoor, het is voldoende als je enkel de bodem met bakpapier belegt. Je kunt elke soort kwark gebruiken, net welke smaak jij het lekkerste vindt! Volle kwark is meestal wel lekkerder 😉
Hoi Mari,
Dus ik hoef de kwark niet te koken/opwarmen voordat de gelatine erbij gaat?
Nee, dat hoeft niet! Wel aan te raden om kwark op kamertemperatuur te gebruiken, zodat het temperatuurverschil niet te groot is.
Leuk zo’n een voudig recept. Het ziet er superlekker uit 🙂
Jaaaa deze was heel erg lekker als ontbijt! Aanrader.