Ga naar de inhoud
Oosterse avocadospread
20 januari 2018

Oosterse avocadospread

Deze Oosterse avocadospread is multifunctioneel. Want, smaakt niet alleen top op een cracker, maar ook door een courgetti salade of als dipje bij de borrel. Fijn he?

Ook al zit ik in m’n suikervrije challenge en moet ik extra goed nadenken over goede (=suikervrije) saladedressings en broodbeleg, de avospread is niet nieuw voor me. Ik maak ‘m regelmatig als “dressing” van mijn courgetti salades. Deze Oosterse variant combineer ik het liefst met sla, courgetti, cherrytomaatjes uit de oven, koriander, wat limoensap, een beetje sesamolie en evt. wat gebakken knof-garnaaltjes of cashews. Een lelijk kiekje van dit festijn vind je onderaan deze post, inclusief skinny bitch; practise what you preach.

Maar nu blijkt deze spread het ook heel goed te doen op een geroosterd bammetje of zo’n heerlijke volkorencracker! Lekker met een paar tomaatjes of komkommer en wat peper. Of gewoon op de borreltafel zetten als dip. Oosterse nacho’s, zou dat een ding kunnen zijn? 😉

Oosterse avocadospread

Oosterse avocadospread


Oosterse avocadospread

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Oosterse avocadospread

recept
Oosterse avocadospread

Deze Oosterse avocadospread is multifunctioneel. Want, smaakt niet alleen top op een cracker, maar ook door een courgetti salade of…

5 minuten
4

Ingrediënten

  • 3 kleine, rijpe avocado’s
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoentje
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Ontpit de avocado’s en schep ze uit hun schil –> dit gaat makkelijk met een lepel.
  2. Doe alle ingredinten samen in je foodprocessor en maal fijn tot een gladde spread.
  3. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Bewaar max. drie dagen in de koelkast, maar eet het liefst meteen op omdat de avocado gaat verkleuren in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Oosterse avocadospread" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Deze recepten vind je vast ook lekker

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd