De mannen van Smokey Goodness (hét kookboek van 2016) weten donders goed hoe je een goede BBQ-saus moet maken, dus alle credits gaan naar hen voor dit recept. Er hoort een hele lange ingrediëntenlijst bij, maar schrik niet te snel, het recept is heel simpel.
Deze BBQ-saus is slechts een voorproefje is op een aantal intens fijne gerechten die je hiermee kunt maken. Een aantal dateren nog uit mijn vleesetende periode, maar de vega optie zal ook iedereen pleasen! Succes met kiezen:
- Het allerlekkersteĀ broodje pulled porkĀ
- De ultieme comfortĀ vegetarische pulled jackfruit nacho schotel
- WaanzinnigeĀ pulled chicken plateĀ (let erop dat je deze BBQ saus gebruikt!)
Had ik al gezegd dat dit de lekkerste BBQ-saus ever is? #fangirl

Ingrediƫnten
- 100 ml appelciderazijn
- 75 ml cola
- 75 ml appelsap
- 2 el sojasaus
- 50 ml worcestersaus
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 el appelstroop
- 1 el tabasco
- 3 el BBQ kruiden
- 500 ml ketchup
- 100 ml honing
- 3 el balsamicosiroop
Bereiding
- Zet een pan op het vuur en verhit hierin de appelciderazijn, cola, appelsap, sojasaus en worcestersaus tot het bijna kookt.
- Voeg de bruine basterdsuiker, appelstroop, tabasco en BBQ-kruiden toe en roer zodat het goed oplost.
- Voeg nu de ketchup, honing en balsamico siroop toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
- Laat de saus volledig afkoelen. In een goed afgesloten bakje kun jedeze BBQ saus een week in de koelkast bewaren.
Hoi Mariette,
ik heb het kookboek waar dit recept in staat ook, heerlijk! Maar volgens mij mist in je ingredientenlijst de appelsap? Deze staat tenminste wel in de bereiding..!
Hi Sophie, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het meteen aangepast, thanks voor het scherpe meelezen! š
Inderdaad, die mis is ook! Ik wil deze binnenkort gaan maken en benieuwd hoeveel ik moet toevoegen. Ik hoop dat je dit er nog even bij wilt zetten. Bedankt vast, ik ben benieuwd!!
Natuurlijk! Heb het meteen gedaan!