Deze frisse citroen-framboos yoghurt barks zijn echt een ultiem fijne snack (of toetje) en geven je het gevoel dat je lekker aan het zondigen bent, terwijl ze super verantwoord zijn.
Het enige dat je nodig hebt, zijn vijf ingrediënten, een vriezer en wat geduld zodat de yoghurt kan bevriezen. Ik gebruik zelf regelmatig Griekse yoghurt of kwark voor dit recept. Je kunt zelfs gaan voor een pre-made smaakje om het jezelf nog makkelijker te maken. Easy peasy toch?
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Deze frisse citroen-framboos yoghurt barks zijn echt een ultiem fijne snack (of toetje) en geven je het gevoel dat je lekker aan het zondigen bent, terwijl ze super verantwoord zijn.
Tijd
10 minuten
Porties
12
Niveau
1 ster
Ingrediënten
500 gram yoghurt
1 citroen
300 gram frambozen
Amandelschaafsel
Honing naar smaak
Bereiding
Rooster het amandelschaafsel kort in een pan voor extra smaak.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met honing.
Bekleed een grote bakvorm (die de vriezer in kan) met bakpapier en giet het mengsel hierin. Verdeel de frambozen en het amandelschaafsel erover en zet twee – vier uur in de vriezer tot het bevroren is.
Snijd de bevroren yoghurt bark in stukken en bewaar wat je niet opeet in de vriezer.
Bakmodus
Frisse citroen-framboos yoghurt barks
10 minuten
12
Ingrediënten
500 gram yoghurt
1 citroen
300 gram frambozen
Amandelschaafsel
Honing naar smaak
Bereiding
Rooster het amandelschaafsel kort in een pan voor extra smaak.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met honing.
Bekleed een grote bakvorm (die de vriezer in kan) met bakpapier en giet het mengsel hierin. Verdeel de frambozen en het amandelschaafsel erover en zet twee – vier uur in de vriezer tot het bevroren is.
Snijd de bevroren yoghurt bark in stukken en bewaar wat je niet opeet in de vriezer.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
6 reacties
Ziet er super leuk uit & zal heerlijk fris smaken. Helemaal nu er 31 graden voorspeld is hier 🙂
Rooster het amandelschaafsel kort in een pan voor extra smaak.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met honing.
Bekleed een grote bakvorm (die de vriezer in kan) met bakpapier en giet het mengsel hierin. Verdeel de frambozen en het amandelschaafsel erover en zet twee – vier uur in de vriezer tot het bevroren is.
Snijd de bevroren yoghurt bark in stukken en bewaar wat je niet opeet in de vriezer.
Ziet er super leuk uit & zal heerlijk fris smaken. Helemaal nu er 31 graden voorspeld is hier 🙂
Wauw, dat is nog een stuk warmer dan hier. Yoghurt barks zijn hard nodig zo te horen 😉
Wat voor ‘crunch’ kan je er op doen ipv amandelschaafsel. Ik heb namelijk een notenallergie
Bijvoorbeeld geroosterd kokosschaafsel of gevriesdroogd fruit!
ochhhh dit lijkt me heerlijk
Jaaa en zo makkelijk! 😀