Je ziet het al aan de grootte en hoogte van deze taart: dit is een heuse heavy cheesecake met bosbessen.
Ik word spontaan gelukkig van het geluid dat mijn vorkje maakt wanneer het door een stuk goede cheesecake glijdt. Want jawel, cheesecake behoort absoluut tot mijn lievelingstaarten. En deze heavy cheesecake met bosbessen behoort nu al tot mijn favorieten. Een echte winnaar voor wanneer het buiten kouder begint te worden. Deze taart vraagt er gewoon om, om op de bank op te krullen met een stuk cheesecake en een flinke schep blauwe bessen saus in je ene hand en een lekkere kop thee in je andere hand.
Maar pas op: wees niet te gulzig. Deze heavy dame is MACHTIG! Je bent gewaarschuwd š
Recept
Heavy cheesecake met bosbessen
Je ziet het al aan de grootte en hoogte van deze taart: dit is een heuse heavy cheesecake met bosbessen.
Tijd
ā
Porties
ā
Niveau
1 ster
Ingrediƫnten
Biscuitbodem
100 gram roomboter
150 gram countrybiscuits
Vulling
700 gram roomkaas
220 gram basterdsuiker
3 eieren
4 eetlepels bloem
125 ml zure room
1 vanillestokje
1 citroen (zowel schil als rasp)
50 gram kristalsuiker
1 limoen
250 gram blauwe bessen
Overig
Bakvorm 20cm
Bereiding
Bekleed de bakvorm met bakpapier, smeer de vorm een beetje in met olie zodat het bakpapier beter bijft kleven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen de biscuits fijn met een deegroller. Haal de gesmolten boter van het vuur en voeg de gemalen koekjes toe. Meng het geheel en verdeel het over de springvorm. Zet deze in de koelkast.
Klop de roomkaas, zure room en de basterdsuiker met de mixer goed door elkaar. Schraap het vanillestokje leeg en voeg dit toe aan het mengsel, maar bewaar het stokje.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg, terwijl je de mixer op een zachte stand laat staan, de bloem, de rasp en het sap toe. Mix dit mengsel nu goed door en klop vervolgens 1 voor 1 de eieren er goed doorheen.
Haal de springvorm weer uit de koelkast. Was de bessen en verdeel de helft over de biscuitbodem. Giet vervolgens het roomkaasmengsel erover heen en bak de taart 10 minuten op 180 graden. Hierna moet de taart nog 50 minuten op 150 graden verder bakken.
Pers de limoen uit en giet het sap in een pannetje. Voeg de suiker eraan toe en laat het op laag vuur oplossen, hierna laat je het vanillestokje nog een paar minuten meekoken. Haal het vanillestokje eruit en haal het pannetje van het vuur. Schep de bosbessen er doorheen en laat het geheel afkoelen.
Schep, voor het serveren van de taart, de bessen erover. Sprenkel nog wat extra vocht over een geserveerde punt voor extra smaak.
Geniet ervan en wees niet te gulzig: hij valt zwaar.
Bakmodus
Heavy cheesecake met bosbessen
Ingrediƫnten
Biscuitbodem
100 gram roomboter
150 gram countrybiscuits
Vulling
700 gram roomkaas
220 gram basterdsuiker
3 eieren
4 eetlepels bloem
125 ml zure room
1 vanillestokje
1 citroen (zowel schil als rasp)
50 gram kristalsuiker
1 limoen
250 gram blauwe bessen
Overig
Bakvorm 20cm
Bereiding
Bekleed de bakvorm met bakpapier, smeer de vorm een beetje in met olie zodat het bakpapier beter bijft kleven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen de biscuits fijn met een deegroller. Haal de gesmolten boter van het vuur en voeg de gemalen koekjes toe. Meng het geheel en verdeel het over de springvorm. Zet deze in de koelkast.
Klop de roomkaas, zure room en de basterdsuiker met de mixer goed door elkaar. Schraap het vanillestokje leeg en voeg dit toe aan het mengsel, maar bewaar het stokje.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg, terwijl je de mixer op een zachte stand laat staan, de bloem, de rasp en het sap toe. Mix dit mengsel nu goed door en klop vervolgens 1 voor 1 de eieren er goed doorheen.
Haal de springvorm weer uit de koelkast. Was de bessen en verdeel de helft over de biscuitbodem. Giet vervolgens het roomkaasmengsel erover heen en bak de taart 10 minuten op 180 graden. Hierna moet de taart nog 50 minuten op 150 graden verder bakken.
Pers de limoen uit en giet het sap in een pannetje. Voeg de suiker eraan toe en laat het op laag vuur oplossen, hierna laat je het vanillestokje nog een paar minuten meekoken. Haal het vanillestokje eruit en haal het pannetje van het vuur. Schep de bosbessen er doorheen en laat het geheel afkoelen.
Schep, voor het serveren van de taart, de bessen erover. Sprenkel nog wat extra vocht over een geserveerde punt voor extra smaak.
Geniet ervan en wees niet te gulzig: hij valt zwaar.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
7 reacties
Hoi. Welke roomkaas (merk) kan ik hiervoor het beste nemen? En zou ik ook evt bosbessen uit de vriezer kunnen gebruiken? moet ik ze dan eerst ontdooien? Groetjes Chantalle
De cheesecake is machtig, maar de structuur ziet er luchtig uit op de foto, is dat ook zo? Ik zoek nl al heel lang naar een luchtige cheesecake, ooit in Shanghai gegeten, dat was de lekkerste ever š
Hi Mary, nee deze cheesecake was niet echt luchtig. Was het een afgebakken of een ‘rauwe’ cheesecake die je op hebt in Shanghai? Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden š
Bekleed de bakvorm met bakpapier, smeer de vorm een beetje in met olie zodat het bakpapier beter bijft kleven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen de biscuits fijn met een deegroller. Haal de gesmolten boter van het vuur en voeg de gemalen koekjes toe. Meng het geheel en verdeel het over de springvorm. Zet deze in de koelkast.
Klop de roomkaas, zure room en de basterdsuiker met de mixer goed door elkaar. Schraap het vanillestokje leeg en voeg dit toe aan het mengsel, maar bewaar het stokje.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg, terwijl je de mixer op een zachte stand laat staan, de bloem, de rasp en het sap toe. Mix dit mengsel nu goed door en klop vervolgens 1 voor 1 de eieren er goed doorheen.
Haal de springvorm weer uit de koelkast. Was de bessen en verdeel de helft over de biscuitbodem. Giet vervolgens het roomkaasmengsel erover heen en bak de taart 10 minuten op 180 graden. Hierna moet de taart nog 50 minuten op 150 graden verder bakken.
Pers de limoen uit en giet het sap in een pannetje. Voeg de suiker eraan toe en laat het op laag vuur oplossen, hierna laat je het vanillestokje nog een paar minuten meekoken. Haal het vanillestokje eruit en haal het pannetje van het vuur. Schep de bosbessen er doorheen en laat het geheel afkoelen.
Schep, voor het serveren van de taart, de bessen erover. Sprenkel nog wat extra vocht over een geserveerde punt voor extra smaak.
Geniet ervan en wees niet te gulzig: hij valt zwaar.
Hoi. Welke roomkaas (merk) kan ik hiervoor het beste nemen? En zou ik ook evt bosbessen uit de vriezer kunnen gebruiken? moet ik ze dan eerst ontdooien? Groetjes Chantalle
Hi Chantalle, in principe kan je alle soorten roomkaas gebruiken. Hou er wel rekening mee dat diepvriesbosbessen vaak wat wateriger zijn.
De cheesecake is machtig, maar de structuur ziet er luchtig uit op de foto, is dat ook zo? Ik zoek nl al heel lang naar een luchtige cheesecake, ooit in Shanghai gegeten, dat was de lekkerste ever š
Hi Mary, nee deze cheesecake was niet echt luchtig. Was het een afgebakken of een ‘rauwe’ cheesecake die je op hebt in Shanghai? Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden š
Dank voor je oplettendheid! Het recept is aangepast.
waar blijven de eiren die gebruik je niet?
ziet er lekker uit ga ik zeker maken voor de verjaardag van mijn dochtertje