Vrijdag = tapasdag. Niets dat ik liever eet na een lange week werken dan allemaal kleine lekkere hapjes bij een glaasje wijn of witbier. Niet hoeven kiezen, gewoon van alles wat.
Deze dadels in spek at ik laatst op de Ten Kate straat, bij mij om de hoek. Heerlijke zachte, zoete dadels, gerold in salty, gebakken spek. Echt een perfect hapje op je tapastafel! En ook niet onbelangrijk: je draait ze snel in elkaar.
Recept
Dadels met spek
Vrijdag = tapasdag. Niets dat ik liever eet na een lange week werken dan allemaal kleine lekkere hapjes bij een glaasje wijn of witbier. Niet hoeven kiezen, gewoon van alles wat.
Tijd
ā
Porties
10
Niveau
1 ster
Ingrediƫnten
10 bacon strips
10 verse, zachte dadels
Bereiding
Beleg een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
Rol elke baconstrip om een dadeltje heen en verdeel over de bakplaat. Bak de schatjes af in 5 – 7 minuten. Kijk zelf of je een wat zachter of juist knapperiger resultaat wilt.
Serveer eventueel nog met wat honing eroverheen.
VARIATIE: vul de dadels met geitenkaas of roomkaas en steek er eventueel nog een amandel in. Rol ze dan in het spek, bak ze af en besprenkel met wat honing.
Geniet van je tapas lieve zoetjes en zoutjes! xo
Bakmodus
Dadels met spek
10
Ingrediƫnten
10 bacon strips
10 verse, zachte dadels
Bereiding
Beleg een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
Rol elke baconstrip om een dadeltje heen en verdeel over de bakplaat. Bak de schatjes af in 5 – 7 minuten. Kijk zelf of je een wat zachter of juist knapperiger resultaat wilt.
Serveer eventueel nog met wat honing eroverheen.
VARIATIE: vul de dadels met geitenkaas of roomkaas en steek er eventueel nog een amandel in. Rol ze dan in het spek, bak ze af en besprenkel met wat honing.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Beleg een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
Rol elke baconstrip om een dadeltje heen en verdeel over de bakplaat. Bak de schatjes af in 5 – 7 minuten. Kijk zelf of je een wat zachter of juist knapperiger resultaat wilt.
Serveer eventueel nog met wat honing eroverheen.
VARIATIE: vul de dadels met geitenkaas of roomkaas en steek er eventueel nog een amandel in. Rol ze dan in het spek, bak ze af en besprenkel met wat honing.