Wist je dat nicecreamĀ geen combi van het woord ‘nice’ en ‘icecream’ is, maar afkomstig van de combinatie ‘banana’ & ‘icecream’. Spreek die twee woorden maar eens een paar keer achter elkaar uit en je zult begrijpen waarom.
Mijn zus maakte deze gezonde bananenijsjes onlangs tijdens een diner voor ons. Gewoon tussen het hoofdgerecht en toetje in, want je hebt ze met je keukenmachine zó gemaakt. De basis van dit recept komt trouwens uit het (h)eerlijke boek van Gwyneth Paltrow.
Voorbereiding: pel de bananen, snij ze in plakjes en vries deze voor minstens vier uur in. Dit gaat makkelijk als je de plakjes op een vel bakpapier legt, met steeds een stukje bakpapier ertussen.
Bereiding: hak de amandelen in stukjes en rooster deze kort in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn. Meng ze nu in een klein kommetje samen met de twee theelepels ahornsiroop en de snuf zout en zet even opzij.
Doe de plakjes banaan, de amandelmelk, vanille extract en ahornsiroop in de blender en mix tot het een glad geheel is. Verdeel dit mengsel over vier bakjes of glazen en verdeel hier wat van de crunchy amandeltopping overheen. Serveer meteen!
Bakmodus
Gezonde bananenijsjes
20 minuten
4
Ingrediƫnten
4 rijpe bananen
100 milliliter ongezoete amandelmelk
Theelepel vanille extract
1 eetlepel ahornsiroop
Crunchy topping:
30 gram ongebrande amandelen
Twee theelepels ahornsiroop
Snuf zout
Bereiding
Voorbereiding: pel de bananen, snij ze in plakjes en vries deze voor minstens vier uur in. Dit gaat makkelijk als je de plakjes op een vel bakpapier legt, met steeds een stukje bakpapier ertussen.
Bereiding: hak de amandelen in stukjes en rooster deze kort in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn. Meng ze nu in een klein kommetje samen met de twee theelepels ahornsiroop en de snuf zout en zet even opzij.
Doe de plakjes banaan, de amandelmelk, vanille extract en ahornsiroop in de blender en mix tot het een glad geheel is. Verdeel dit mengsel over vier bakjes of glazen en verdeel hier wat van de crunchy amandeltopping overheen. Serveer meteen!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Voorbereiding: pel de bananen, snij ze in plakjes en vries deze voor minstens vier uur in. Dit gaat makkelijk als je de plakjes op een vel bakpapier legt, met steeds een stukje bakpapier ertussen.
Bereiding: hak de amandelen in stukjes en rooster deze kort in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn. Meng ze nu in een klein kommetje samen met de twee theelepels ahornsiroop en de snuf zout en zet even opzij.
Doe de plakjes banaan, de amandelmelk, vanille extract en ahornsiroop in de blender en mix tot het een glad geheel is. Verdeel dit mengsel over vier bakjes of glazen en verdeel hier wat van de crunchy amandeltopping overheen. Serveer meteen!
1 reactie