BBQ toetje | Gerookte chocolademousse

Gerookte chocolademousse

HIEP HOI. It’s sweet friday again. En deze zomer betekent dat: elke vrijdag een heerlijk nieuw, zoet en zondig toetje van de BBQ. Deze week: gerookte chocolademousse. Een dessert dat je in de basis prima zonder BBQ kunt maken, alleen raakte het dan wel z’n speciale element kwijt. Daarmee bedoel ik natuurlijk de rooksmaak.

Dit toetje was het idee van mijn BBQ-queen Eline. Ik begreep er in eerste instantie geen snars van hoe we een chocolademousse van de BBQ vandaan gingen toveren. Doordat je de room voor de chocolademousse in de BBQ rookt, krijgt het een subtiele rooksmaak. De koelkast doet net zoals bij een gebruikelijke chocomousse het verdere werk. Een heel bijzonder en lekker effect! Zó lekker dat de glaasjes met de vinger leeg geschraapt werden.

Nieuwsgierig naar de andere BBQ toetjes? Je vindt ze hier allemaal.

Een kleine tip voor je begint: start met de bereiding van dit BBQ toetje vóór dat je start met barbecuen. Dan kunnen de glaasjes chocolademousse opstijven terwijl jullie lekker barbecuen.

Gerookte chocolademousse

BRON: De basis voor dit recept komt uit het boek David speelt met vuur.

Gerookte chocolademousse

BBQ toetje | Gerookte chocolademousse

Geschreven door juli 28, 2017
30 minuten
Voor 5 personen

Benodigdheden

 • 200 ml (kook)room
 • 160 gram pure chocolade
 • 4 eieren
 • 80 gram suiker
 • 2 gelatineblaadjes
 • Verse aardbeien
 1. Verwarm de rookoven van je BBQ tot 75 – 100 graden en rook de (kook)room hier 10 minuten in.
 2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Zet deze in de koelkast.
 3. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet even opzij.
 4. Doe de kookroom in een steelpannetje en los hier op laag vuur de suiker in op. Als deze er in opgenomen is haal je het pannetje van het vuur en los je ook de gelatineblaadjes erin op en vervolgens ook de pure chocolade.
 5. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en haal de eiwitten weer tevoorschijn. Meng 1/3e deel met een garde door het chocolade mengsel. Vouw de rest van de eiwitten er met een spatel doorheen om de luchtigheid te behouden.
 6. Verdeel het mengsel over vier bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij deze gerookte chocolademousse gemaakt? Laat in de comments weten wat je er van vond of deel jouw foto via mijn Facebookpagina of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Elke week deel ik het mooiste kiekje op Insta. Share sweet love! Liefs Mariette

Reacties op BBQ toetje | Gerookte chocolademousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief