Basisrecept: vegan cake

Vegan cake

Het is gelukt! Een superlekkere vegan cake, zonder eieren of boter.

Het maken van een lekkere ei-vrije cake leek me één van de lastigste dingen op het gebied van vegan bakrecepten. Een cake zonder ei was geen cake in mijn beleving, want eieren spelen een belangrijke rol voor de textuur en luchtigheid van de cake. Je moet de receptuur flink omgooien om tot een fijne cake te komen. Hoe dan? De baking soda (in combinatie met het limoensap) zorgt voor een goede rijzing van het cakebeslag. De amandelmelk maakt het lekker smeuïg en de boter wordt vervangen door olie. Tada! Piece of cake, oh yes.

Als extraatje maakte ik later nog een limoenglazuur die ik over de cake heen goot. Zo lekker! Maakt het helemaal af.

Vegan cake

Vegan cake

Basisrecept: vegan cake

Geschreven door mei 7, 2017
15 minuten
Voor 12 personen

Benodigdheden

  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 200 gram suiker
  • 1 limoen
  • 90 milliliter olie
  • 200 milliliter amandelmelk

Glazuur

  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 150 gram poedersuiker
  1. Vet een cakevorm (25 cm doorsnee) in en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Zeef de bloem in een kom en meng hier baking soda, zout en fijne kristalsuiker doorheen.
  3. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Voeg dit samen met de olie (ik gebruikte zonnebloemolie) en de amandelmelk toe aan de droge ingrediënten en meng dit met de garde door elkaar.
  4. Giet in de bakvorm en bak goudbruin in 60 minuten. Check met een caketester of de cake gaar is. Is je vegan cakeje ready, haal dan uit de oven en laat een uur afkoelen in de vorm.

Enjoy zoetjes! Heb jij deze vegan cake gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik het mooiste plaatje op Instagram. LIKE! X Mariette

Reacties op Basisrecept: vegan cake

  1. ik heb ‘m vanmiddag gemaakt. met iets minder suiker en ook met zonnebloemolie. op zich is de cake lekker en goed gelukt, persoonlijk vind ik de zonnebloemolie smaak heel overheersend. de volgende keer misschien met kokosolie?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief