Basisrecept: de lekkerste poffertjes

Ik ben zelf een onwijze fan van poffertjes, dus ik moest het eens proberen om ze zelf te maken. Ik schrok vaak af door het toevoegen van gist aan het beslag. Een gedoe leek me dat. Niets is minder waar! Het beslag heb je binnen 5 minuten gemaakt en daarna hoeft het enkel een uurtje op een warme plek te staan, zodat het gist zijn werk kan doen. Door het gisten verdubbelt het beslag bijna en wordt het lekker luchtig.

In veel recepten zie je dat er gebruik wordt gemaakt van boekweitmeel, half om half met tarwebloem. Ik ben weer eens eigenwijs geweest en heb gewoon ‘tarwebloem’ gebruikt, dat had ik nu eenmaal al in huis. En yesh, ze waren superlekker!

Basisrecept: de lekkerste poffertjes

Geschreven door oktober 3, 2014
10min+ 75min gist/baktijd
Voor 4 personen

Benodigdheden

 • 250 gram bloem
 • Snuf zout
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
 • 350 milliliter melk
 • 1 ei

Extra:

 • Ongezouten roomboter
 • Poedersuiker
 1. Neem een beslagkom en meng hier de bloem, het suiker en het zout in. Het zout moet niet rechtstreeks met de gedroogde gist in contact komen.
 2. Voeg na het mengen de gist toe en vervolgens de melk. Meng dit goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het ei toe, meng goed en dek de bak af met een vochtige theedoek. Zet voor een uur op een warme plek.
 3. Na een uur vul je een spuitbus of zak met het beslag en vet je de poffertjespan in met ongezouten roomboter. Zet op medium vuur. Wanneer de pan is opgewarmd spuit je de poffertjes in de pan.
 4. Het verschilt per pan en per gasfornuis hoeveel tijd het omdraaien van de poffertjes kost. Bij mij duurde het maar 10 – 20 secondes. Gebruik een vorkje of een satéprikker om ze om te draaien. Wanneer beide kanten gaar zijn, leg je de poffertjes op een bordje met een klontje roomboter en een flinke lading poedersuiker 😉

Let me know wat je ervan vond of hoe jouw poffertjes eruit zagen. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

Geen reacties gevonden Laat via het formulier links een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Zoetrecepten. Hier vind je alles om zoet te zondigen & gezondigen, voor een easy óf een epic baking sessie. Met een snufje zout. Enjoy!
X Mariette

Nieuwsbrief