Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Zoetrecepten

Het maken van lekkere (zoete!) koekjes zonder toegevoegde suikers leek me vrijwel onmogelijk, maar het is me GELUKT jongens. Ik ben fan van deze gezonde koekjes.

Het resultaat is een licht chewy koekje, met een knapperig randje. En dan wel chewy op een fijne manier en niet zo van: ‘ah, er zit iets gezonds in m’n baksel’. Ze zijn goedgekeurd door vrienden en hun eenjarige dochtertje, dus kidsproof!

De smaak van het koekje is friszoet, dat komt doordat ik gedroogde abrikozen heb gebruikt als zoetmiddel. Ik had mezelf de persoonlijke regel opgelegd dat ik tijdens mijn suikervrije challenge niet volledig mocht terugvallen op dadels. Dat leek me niet erg creatief en niet chill voor mensen die niks van dadels willen weten. Daarnaast is dit koekjes ook echt te makkelijk. Even alle ingrediënten in de blender samen mixen, afbakken en tada: klaar is je gezonde koekje.

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Zoetrecepten

Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

Door | 10 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 8 gedroogde abrikozen*
    • 30 gram kokosolie (2 el)
    • 100 gram amandelmeel
    • 30 gram geraspte kokos
    • 1/2 tl vanille extract

    *Ik scoor hiervoor het liefst de ‘ready to eat’-variant, die al lekker sappig is, maar je kunt ze ook zelf wellen.

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
    2. Wel eventueel de gedroogde abrikozen in heet water en giet zo goed mogelijk af.
    3. Smelt de kokosolie en mix alle ingrediënten in de foodprocessor, samen met een snuf zout.
    4. Rol 12 balletjes van het beslag en druk plat op de bakplaat.
    5. Bak in 15 minuten gaar. Draai eventueel nog om, om beide kanten knapperiger te krijgen.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    17 antwoorden op “Suikervrije abrikozen-kokoskoekjes

    1. Hey Mariette,

      De gedroogde abrikozen die ik hier heb gebruikt hed ik een nacht in koud water laten wellen en ze waren heerlijk groot en zacht geworden.
      Bij het platdrukken van de balletjes begonnen de buitenste randen van de koekjes open te scheuren dus heb ik die met een theelepeltje mooi dicht gestreken.

      Ik heb de koekjes gisteren middag gebakken en toen waren ze echt zacht-chewy (eigenlijk te zacht naar mijn smaak) ondanks dat ik ze voor de laatste vijf minuten toch omgedraaid had.
      Mogelijk dat er nog iets teveel vocht in de abrikozen heeft gezeten na de nacht wellen 😉

      Maar nu ze een dag in de trommel hebben gelegen zijn ze precies zoals ik ze wil: lekker hard-chewy en helaas ook alweer bijna allemaal op 🙁

      1. Wat grappig dat een nacht in koud water weken ook zo goed helpt! Leuke tip! Zou inderdaad goed kunnen dat ze zich iets té vol hadden gezogen en daardoor je koekjes niet de kans kregen om een knapperig randje te krijgen. Dat gebeurt trouwens ook wel pas na het afkoelen.

        Vandaag ook een variatie erop online gezet, chocolate chip! 😀 Misschien vind je dat ook wat:
        http://www.zoetrecepten.nl/recepten/suikervrij/suikervrije-chocolate-chip-koekjes/

    2. Hoi! Ik heb vandaag deze koekjes gebakken, maar ik had het idee dat mijn deeg wat te droog was. Ik kon er ook moeilijk balletjes van vormen omdat het dan gelijk afbrokkelde. Kan ik dit een volgende keer oplossen door gewoon wat melk toe te voegen?

      1. Oeh, dat is niet de bedoeling. Had je de abrikozen wel geweekt in heet water? Je kan prima wat melk of water toevoegen tijdens het blenderen inderdaad. Het hoort lekker sticky te zijn!

    3. Vandaag gemaakt , ze ruiken allereerst super lekker . Wel vonden wij ze eerder wat meer zurig dan zoet , er leek iets te missen . Maar dat kan natuurlijk aan onze smaak liggen . De brownie daarentegen (met appelmoes) zijn wij helemaaaal enthousiast over .

      1. Haha ja misschien misten jullie de suiker? De smaak van suiker is heel minimaal in dit recept doordat je alleen maar gedroogde abrikozen gebruikt (en die zijn een beetje zoet-zuur), maar dat maakt ze wel super geschikt voor kleine kinderen of binnen een suikerarm voedingspatroon 🙂

    4. Bij mij brokkelden de koekjes uit elkaar bij het omdraaien. Eens afgekoeld zijn ze steviger. Volgende keer laat ik ze best liggen. Want lekker vind ik ze wel, en eens iets anders dan met dadels!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.