Ga naar de inhoud
Vegan advocaat (zonder ei)
26 december 2018

Vegan advocaat (zonder ei)

Mag je geen ei of lactose, maar wel gek op advocaat? Hier vind je een plantaardig recept voor advocaat, hooray!

Good old advocaat! You hate it or you love it. En mocht je nou graag plantaardig eten of een lactose- of ei-intolerantie hebben, dan is het wel flink balen dat je je geliefde gele goedje niet meer naar binnen kan slobberen bij oma op de bank. Gelukkig kwam ik deze ei-vrije advocaat tegen in de goodfood’s Vega winterspecial. Super tof! Een echte Hollandse klassieker in een modern jasje en op deze manier toegankelijk voor iedereen.

Omdat ik zo enthousiast was, mocht ik het recept hier op Zoetrecepten met jullie delen. Vette pluim voor dit magazine sowieso, want waar in de meeste kerstrecepten de vleesgerechten domineren is dit een heel magazine vol met vegetarische kerstrecepten! Hallelujah. Zo wordt het deze Kerst nog makkelijker om uit te pakken met vegetarische gerechten voor de feestdagen of een vegan glamour-kerstmenu. Van comfort food, showstoppers, ontbijt, cocktails, bijgerechten, voorgerechten; aan elke categorie is gedacht. Je scoort het magazine voor 5,99 euro in de winkel.

Advocaat zonder ei


Dit recept met deze review wordt mede mogelijk gemaakt door uitgeverij F&L.

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Vegan advocaat (zonder ei)
Recept

Vegan advocaat (zonder ei)

Mag je geen ei of lactose, maar wel gek op advocaat? Hier vind je een plantaardig recept voor advocaat, hooray!…

Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 25 gram dadels zonder pit
  • 25 gram cashewnoten
  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • tl vijfkruidenpoeder
  • 100 ml brandewijn
  • 1 vanillestokje
  • 1 liter gezoete amandelmelk
  • ijsblokjes
  • gemalen nootmuskaat

Geavanceerde opties zoals vegetarische alternatieven en moeilijkheidsaanpassingen komen binnenkort beschikbaar.

Bereiding

  1. Week de dadels, de cashewnoten, de gedroogde abrikozen en het vijfkruidenpoeder in de brandewijn. Zet 1 nacht in de koelkast.
  2. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Pureer het dadelmengsel met het vanillemerg en de amandelmelk. Serveer met ijsblokjes en gemalen nootmuskaat.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan advocaat (zonder ei)" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Deze recepten vind je vast ook lekker

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer