Dit is de lekkerste vega nacho schotel die je gaat proeven en dus helemaal vegetarisch. Gemaakt met pulled jackfruit. Ik vertel je er meer over!
Omdat het ‘de week zonder vlees‘ is deel ik n van mijn favoriete vegetarische recepten met jullie: vega pulled jackfruit nacho schotel. Een enorm comfort gerecht waarmee je de harten van zowel vega’s als niet vega’s gaat winnen. Deze nacho schotel, die overladen is met kaas, jalapeos en pulled jackfruit, smelt weg op je tong en is het perfecte voer voor een vrijdagmiddagborrel. n je hebt het in een half uurtje in de oven staan. Easy vega!
PULLED JACKFRUIT
Ik eet het al jaren, maar het woord ‘jackfruit‘ roept in Nederland nog veel vraagtekens op. Jackfruit is een Aziatische vrucht en een hele chille vleesvervanger (ook te vinden in Afrika en Zuid-Amerika trouwens). Het is een grote, stekelvormige vrucht die aan bomen groeit, maar is in Nederland eigenlijk alleen in blik te koop. Door de vlezige structuur van het vruchtvlees van de jackfruit, is het een ideale vleesvervanger. Door het vruchtvlees met twee vorken uit elkaar te trekken, creëer je de basis voor een vega variant van pulled pork. Kies in dat geval wel voor de blikken met young green jackfruit (liever niet de gele, die is meer geschikt voor zoete recepten). Je koopt jackfruit bij Aziatische toko’s of tegenwoordig ook gewoon bij de appie. Fair Trade verkoopt ze bijvoorbeeld in blik.