Stroopwafeltaart

Zoetrecepten

Jullie hebben ‘m eerlijk verdiend:

de Laura’s Bakery

X

Zoetrecepten

stroopwafeltaart.

Het zal jullie niet ontgaan zijn, Laura heeft weer een heerlijk nieuw boek gemaakt!


Ht Laura’s Bakery Bakboek


. Tijdens de logeersessie kwijlde mijn nichtje weg bij de stroopwafeltaart in haar boek. Ikzelf eigenlijk bij de monchou tartelettes (en bij nog veel meer hoor). In een poll op Instagram vroeg ik aan jullie welke van deze twee jullie voorkeur had. Het was een close call, maar de stroopwafeltaart won! Dus daar is ‘ie dan, maar wel met een Zoetrecepten sausje.

De taart in Laura’s boek heeft een bodem van stroopwafelkruimels met daarop een paar eetlepels banketbakkersroom. De romige laag daar weer bovenop is Zwitserse room (banketbakkersroom die gemengd is met luchtig geklopte slagroom). Deze bodem verving ik door een heerlijke cakelaag waarin ik een aantal eetlepels banketbakkersroom heb geswirld. Dan krijg je een zo’n lekkere custardcake. Toen moest ik nog wel een manier vinden om de stroopwafeltjes daarop vast te plakken. HA!


Salted caramel


! Die gebruikte ik trouwens ook nog om wat mooie swirls te maken bovenop. En man man, wat was deze stroopwafeltaart lekker. Wij aten ‘m tijdens onze Sintviering en iedereen was er gek op.Het is feest op Zoetrecepten! Daarom geef ik vanaf zondag een week lang lke dag toffe producten weg! Hou Zoetrecepten,

Instagram

en

Facebook

goed in de gaten!

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart


HT LAURA’S BAKERY BAKBOEK


Wat is dit een fantastisch en heerlijk boek jongens. Deze moet regelrecht op je verlanglijstje voor Kerst! Ik wil er nog veel meer over vertellen, maar dat doe ik binnenkort in een uitgebreide review want dat verdient dit boek. Als je niet kunt wachten, dan scoor je ‘m


via deze link alvast via Bol.com


!

Zoetrecepten

Stroopwafeltaart

Door | 45 minuten + baktijd | 14 personen

Dit heb je nodig

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een ronde bakvorm (24 cm) met bakpapier. Zorg ervoor dat al je ingredinten op kamertemperatuur zijn en de salted caramel al klaarstaat (opgesteven).
  2. Neem een kom en mix hier de boter in met de mixer tot een zachte crme. Voeg dan de suiker toe en klop in vijf minuten romig. Voeg de eieren n voor n toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed.
  3. Meng het bakpoeder, bloem en een snuf zout met elkaar en spatel dit door het beslag tot het volledig gemengd is.Verdeelhet beslag overde bakvorm. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  4. Bereid ondertussen 1,5 keer dit recept voor banketbakkersroom . Swirl 4 eetlepels banketbakkersroom door het cakebeslag en bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten. Laat volledig afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de banketbakkersroom om de luchtigheid te behouden. Dit is je Zwitserse room. Zet even opzij.
  6. Maak de cake met een mesje los van de bakvorm en zet alle stroopwafeltjes vast tegen de rand door er een beetje salted caramel op te smeren en vast te plakken aan de cake. Zet de bakvorm er weer tegenaan om het een beetje tegen te houden en schep vervolgens de Zwitserse room in de taart.
  7. Smelt 6 theelepels salted caramel zodat ze weer mooi vloeibaar is en verdeel over de bovenkant. Ga er met een satprikker doorheen zodat je mooie swirls krijgt. Zet in de koelkast om op te stijven.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Stroopwafeltaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette