Deze mini MonChou taartjes (MonChou slofjes met kersen) vind ik persoonlijk één van de lekkerste baksels van mijn hand. Het is een MonChoutaart (mijn all-time favoriete taart) maar dan in de vorm van kleine slofjes, o-ver-heer-lijk.
Alsof een monchoutaart nog niet lekker genoeg is, besloot ik het te combineren met één van mijn andere favoriete taarten: de sloffen taart. En dan wel de kleine variant, want dat deelt zo lekker uit. De bodem van deze monchou slofjes heb ik gebaseerd op de bastognekoekbodem van een klassieke monchoutaart, daarom verwerkte ik er speculaaskruiden en kaneel in. De vulling is natuurlijk identiek aan die van een monchoutaart, zo lekker.
Alweer 1,5 jaar geleden maakte ik deze slofjes voor het eerst, dat was ter ere van een bijzondere maar vooral verdrietige dag. Ik vond dat het tijd werd om het recept online te zetten, want het uiterlijk past zo mooi bij Kerst en het recept is bovenal veel te lekker om op een papiertje in mijn huis rond te blijven dwarrelen.
TIP: Je kunt het recept ook in een grote vorm van 24 cm afbakken. De baktijd van de sloffen bodem is dan 25-28 minuten (de slof is dan goudbruin en de vulling ook).
Voor nog meer lekkere inspiratie voor sloffen taarten kun je hier kijken. Of misschien heb je wel zin in een fris recept voor mini slofjes, met lemon curd en frambozen.