Bij zonnige zomerse dagen horen frisse, fruitige en lichte taarten. Who’s with me? Deze skinny frambozen kwarktaart is daar een perfect voorbeeld van. Gemaakt met verse frambozen uit de tuin van mijn ouders en een lekker gezonde versie, want er zit geen slagroom door het kwarkmengsel. Dat houdt ‘m tegelijkertijd ook lekker fris. Je kunt de taart natuurlijk altijd verder versieren met slagroom, voor een klein beetje sinner-effect.
RECEPT UPDATE. Misschien heb je deze frambozen kwarktaart al wel eens eerder gemaakt en denk je, hé, zo zag ‘ie er niet uit! Klopt. de Japanse wijnbessen op de taart hebben plaats gemaakt voor een mooie frambozengelei-laag. Tijdens een logeerweekend maakte ik deze taart samen met mijn nichtje en OH wat hebben we gesmuld. En ik vind ‘m stiekem nog veel mooier zo.
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Bij zonnige zomerse dagen horen frisse, fruitige en lichte taarten. Who’s with me? Deze skinny frambozen kwarktaart is daar een perfect voorbeeld van. Gemaakt met verse frambozen uit de tuin van mijn ouders en een lekker gezonde versie, want er zit geen slagroom door het kwarkmengsel. Dat houdt ‘m tegelijkertijd ook lekker fris. Je kunt de taart natuurlijk altijd verder versieren met slagroom, voor een klein beetje sinner-effect.
Tijd
35 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
300 gram haverkoekjes
60 gram boter
1000 mililiter kwark
12 gelatineblaadjes
3 el limoensap
500 gram (diepvries)frambozen
6 – 8 eetlepels honing
Bereiding
Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.
Geniet van deze skinny frambozentaart zoetjes! Heb jij ‘m gemaaktt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk! X Mariette
Bakmodus
Skinny frambozen kwarktaart
35 minuten
12
Ingrediënten
300 gram haverkoekjes
60 gram boter
1000 mililiter kwark
12 gelatineblaadjes
3 el limoensap
500 gram (diepvries)frambozen
6 – 8 eetlepels honing
Bereiding
Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.
Geniet van deze skinny frambozentaart zoetjes! Heb jij ‘m gemaaktt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk! X Mariette
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
31 reacties
Heerlijk taartje, helaas is mijn versie ingestort, terwijl ik het volledige recept heb gevolgd zonder aanpassingen. Wat kan hier mis zijn gegaan?
Oh wat vervelend! Dan moet er iets mis zijn gegaan met de gelatine, heb je de blaadjes van dr Oetker uit de supermarkt gebruikt? En heb je de gelatine misschien met te hete vloeistof gemengd? Dan kan het z’n bindende werking verliezen.
Hoi Mariette,
Hij ziet er super mooi en lekker uit!!!
Zou je ook Griekse yoghurt kunnen gebruiken ipv kwark? En kan je dan minder gelatine gebruiken?
Alvast bedankt voor je reactie!
Alleen de kleuren zijn al prachtig om te zien! Ben nu ook erg benieuwd naar de smaak, wil ‘m dit weekend gaan maken. De randen van jouw taart zijn zo mooi glad geworden, heb je hiervoor de randen van de bakvorm nog ingevet?
Dank voor je reactie! Ik heb plastic folie aan de zijkanten gebruikt. Hierdoor kon ik de taartring na opstijven van het taartje perfect verwijderen. Er bleef een mooie rand over, en het taarte was verder ook goed gelukt.
Dank voor je reactie! Het taartje was mooi gelukt! Ik had een taartring gebruikt en de zijkanten met plastic folie bedekt. Na het opstijven kon ik daardoor perfect de taartring verwijderen.
Wat een heerlijk recept weer! Ik heb de frambozen wel vervangen voor (verse) aardbeien, dus hoe het origineel smaakt weet ik niet, maar van de aardbeien-versie heb ik volop genoten! Heerlijk! 🙂
Haha echt waar? Wat een grappige benaming! Ik heb zelf magere kwark genomen om ‘m zo skinny mogelijk te maken, maar dat is natuurlijk maar net wat je het lekkerst vindt 🙂
Hij is heerlijk! Ik heb hem nog skinny-er gemaakt door de bodem van havermeel en havervlokken te maken: 100 gr havermeel, 150 gr havervlokken, 70 gr kokosolie, 4 el honing.
Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.
Geniet van deze skinny frambozentaart zoetjes! Heb jij ‘m gemaaktt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk! X Mariette
Heerlijk taartje, helaas is mijn versie ingestort, terwijl ik het volledige recept heb gevolgd zonder aanpassingen. Wat kan hier mis zijn gegaan?
Oh wat vervelend! Dan moet er iets mis zijn gegaan met de gelatine, heb je de blaadjes van dr Oetker uit de supermarkt gebruikt? En heb je de gelatine misschien met te hete vloeistof gemengd? Dan kan het z’n bindende werking verliezen.
Hoi Mariette,
Hij ziet er super mooi en lekker uit!!!
Zou je ook Griekse yoghurt kunnen gebruiken ipv kwark? En kan je dan minder gelatine gebruiken?
Alvast bedankt voor je reactie!
Dat kan zeker! En waarschijnlijk heb je dan inderdaad minder gelatine nodig, maar hoeveel precies durf ik niet te zeggen.
Alleen de kleuren zijn al prachtig om te zien! Ben nu ook erg benieuwd naar de smaak, wil ‘m dit weekend gaan maken. De randen van jouw taart zijn zo mooi glad geworden, heb je hiervoor de randen van de bakvorm nog ingevet?
Sorry ik zie je reactie iets te laat, maar nee, ik vet de bakvorm hierbij niet in. Ik leg enkel een bakpapiertje op de bodem. Is de taart goed gelukt?
Dank voor je reactie! Ik heb plastic folie aan de zijkanten gebruikt. Hierdoor kon ik de taartring na opstijven van het taartje perfect verwijderen. Er bleef een mooie rand over, en het taarte was verder ook goed gelukt.
Ah wat een goede tips! Dank voor het delen!
Dank voor je reactie! Het taartje was mooi gelukt! Ik had een taartring gebruikt en de zijkanten met plastic folie bedekt. Na het opstijven kon ik daardoor perfect de taartring verwijderen.
Wat is het gewicht van de gelatineblaadjes?
De blaadjes die ik gebruik wegen net iets meer dan 1,5 gram per stuk.
Wat een heerlijk recept weer! Ik heb de frambozen wel vervangen voor (verse) aardbeien, dus hoe het origineel smaakt weet ik niet, maar van de aardbeien-versie heb ik volop genoten! Heerlijk! 🙂
Whohoo, zo leuk om te horen! Lijkt me heerlijk met aardbeien ook inderdaad 🙂
Looking good! Gezonder taarten eten is natuurlijk helemaal mooi mee genomen! Ik ga deze proberen!
Thanks voor je leuke berichtje! Geniet ervan!
Hoe kun je dit maken zonder gelatine?
Dan kun je het beste agar agar gebruiken!
Met kwark bedoelen jullie wat wij in België platte kaas noemen. Neem je de vetarme versie of mag het de volle versie zijn?
Haha echt waar? Wat een grappige benaming! Ik heb zelf magere kwark genomen om ‘m zo skinny mogelijk te maken, maar dat is natuurlijk maar net wat je het lekkerst vindt 🙂
Ik ga hem ook eens proberen.
Hoe lang kun je hem bewaren?
En dan niet als laatste restje voor jezelf, maar echt om aan gasten op te dienen?
Super! Dan zou ik maximaal 2 of 3 dagen aanhouden, in de koelkast natuurlijk. Liefs Mariette
Oeps! Zie mijn reactie van 8 augustus: Wel de bodem ongeveer 30 minuten in de oven op 160 graden, even afkoelen en dan de vulling erop.
Heel nice, thanks voor de tip!
Is deze kwark glutenvrij? of hoe kan ik die glutenvrij maken?
Als je glutenvrije koekjes koopt voor de bodem is de taart glutenvrij 🙂
Hij is heerlijk! Ik heb hem nog skinny-er gemaakt door de bodem van havermeel en havervlokken te maken: 100 gr havermeel, 150 gr havervlokken, 70 gr kokosolie, 4 el honing.
Aah wat goed zeg, klinkt top!
Ziet er heerlijk uit!
Thanks Demi!
Oh wat lekker & het ziet er echt prachtig uit 🙂
Dankjewel! 🙂