Wat kan je allemaal met jam doen? Op je boterham of crackertje smeren ja.. Maar had jij wel eens bedacht om er tartelettes mee te maken?
Vorige week mocht ik samen met Hero Jam en een aantal andere foodbloggers een workshop volgen bij Petit Gâteau, een Franse patisserie op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Eén van mijn favo spots toen ik nog op het Haarlemmerplein woonde, maar gelukkig verhuizen ze met mij mee: er zit nu ook een vestiging in de Foodhallen.
De enthousiaste eigenaresse Meike legde ons uit hoe je tartelettes op de officiële Franse wijze bereidt. We startten met het maken van een pâte sablée (een zanddeeg) dat ik al wel vaker heb gemaakt. Superleuk om van een expert te horen hoe het écht moet en dat ik het al die tijd prima heb gedaan. Zij kneedt het deeg zelf het liefst met de hand, maar het kan ook met de bisschopshaak van de KitchenAid. Dat scheelt weer voor een luie thuisbakker, zoals ik.
Uiteindelijk maakten we met z’n vijven vijf verschillende soorten tartelettes met vijf smaken jam erin verwerkt. Iedereen kreeg een cutie picknickmandje en ging aan de slag met één smaak Hero jam, voor mij was dit frambozenjam. YAY, mijn favoriet! Het resultaat zagen jullie al op Instagram voorbij komen, maar in onderstaande video krijgen jullie nog een sfeerimpressie van deze leuke dag.
Thuis ging ik aan de slag om mijn eigen Petit Hero frambozen tartelette te maken! Ik bedacht een heerlijk simpel taartje met een vulling van zachte witte chocolade ganache, frambozenjam en pistachenootjes. Super lekker zoet en fris tegelijk!
Voor de tartelette op de foto boven dit artikel maakte ik gebruik van een bakringetje, maar ik heb de rest van de taartjes in een aluminium muffinbakvorm gemaakt. Dat is net wat makkelijker voor de thuisbakker die niet allerhande bakringen in huis heeft. In onderstaand recept geef ik je alle tips en tricks om deze witte chocolade frambozen tartelettes heel easy zelf te maken.
Via de Hero Jam Studio kun je trouwens nog veel meer lekkere recepten met jam vinden én je kunt meedoen aan een winactie om een KitchenAid mixer of blender te winnen! Door jouw eigen recept in te sturen kun je al kans maken, check het Hero Jam Studio platform hierrr.
Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Wow, wat is je taartje prachtig geworden! Een klein kunstwerk! Grtz Marina
Thanks!
waar kun je die lage ringen halen, zien er heerlijk uit
Die kun je bij de meeste kookwinkels wel halen, maar je zou de taartjes ook in een muffinbakvorm af kunnen bakken!
Deze tartelettes zien er heerlijk uit! Gisteren gemaakt en ze zijn echt super lekker! Deze ga ik zeker vaker maken!
Top om te horen! Enjoy 🙂
Zijn de pistache
nootjes ongezouten? Ik kan alleen maar gezouten vinden in de winkel…
Yes! Ik koop ze altijd bij de toko of de notenkraam. Maar gezouten zou ook niet misstaan denk ik 🙂
Hoi Mariëtte, kan ik de bodem ook invriezen?
Ik denk het eigenlijk niet. Om een baksel in te vriezen moet er voldoende vocht in zitten en dat is hier niet het geval (net zoals bij koekjes).
Mag ik vragen welke afmetingen de bakringen hebben die u gebruikt heeft?? Muffinvorm vind ik wel klein.
Zou ze liever maken met ballingen.
Alvast bedankt voor de reactie
Groetjes Bols Annie
Dat ben ik met je eens. Ik gebruik het liefst bakringen van 7,5 cm.