Ga naar de inhoud
Petit Hero frambozen tartelette
Overig gebak 27 mei 2016

Petit Hero frambozen tartelette

Petit Hero frambozen tartelette


Wat kan je allemaal met jam doen? Op je boterham of crackertje smeren ja.. Maar had jij wel eens bedacht om er tartelettes mee te maken? Vorige week mocht ik samen met Hero Jam en een aantal andere foodbloggers een workshop volgen bij Petit Gâteau, een Franse patisserie op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Eén van mijn favo spots toen ik nog op het Haarlemmerplein woonde, maar gelukkig verhuizen ze met mij mee: er zit nu ook een vestiging in de Foodhallen.

De enthousiaste eigenaresse Meike legde ons uit hoe je tartelettes op de officiële Franse wijze bereidt. We startten met het maken van een pâte sablée (een zanddeeg) dat ik al wel vaker heb gemaakt. Superleuk om van een expert te horen hoe het écht moet en dat ik het al die tijd prima heb gedaan. Zij kneedt het deeg zelf het liefst met de hand, maar het kan ook met de bisschopshaak van de KitchenAid. Dat scheelt weer voor een luie thuisbakker zoals ik 😉

Collage workshop

Uiteindelijk maakten we met z’n vijven vijf verschillende soorten tartelettes met vijf smaken jam erin verwerkt. Iedereen kreeg een cutie picknickmandje en ging aan de slag met één smaak Hero jam, voor mij was dit frambozenjam. YAY, mijn favoriet! Het resultaat zagen jullie al op Instagram voorbij komen, maar in onderstaande video krijgen jullie nog een sfeerimpressie van deze leuke dag.

Thuis ging ik aan de slag om mijn eigen Petit Hero frambozen tartelette te maken! Ik bedacht een heerlijk simpel taartje met een vulling van zachte witte chocolade ganache, frambozenjam en pistachenootjes. Super lekker zoet en fris tegelijk!

Voor de tartelette op de foto boven dit artikel maakte ik gebruik van een bakringetje, maar ik heb de rest van de taartjes in een aluminium muffinbakvorm gemaakt. Dat is net wat makkelijker voor de thuisbakker die niet allerhande bakringen in huis heeft. In onderstaand recept geef ik je alle tips en tricks om deze witte chocolade frambozen tartelettes heel easy zelf te maken.

Via de Hero Jam Studio kun je trouwens nog veel meer lekkere recepten met jam vinden én je kunt meedoen aan een winactie om een KitchenAid mixer of blender te winnen! Door jouw eigen recept in te sturen kun je al kans maken, check het Hero Jam Studio platform hierrr.

Petit hero frambozen tartelette

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Petit Hero frambozen tartelette

recept
Petit Hero frambozen tartelette

Wat kan je allemaal met jam doen? Op je boterham of crackertje smeren ja.. Maar had jij wel eens bedacht…

45 minuten
10

Ingrediënten

  • 1x zanddeeg (pâte sablée)
  • 150 gram witte chocolade
  • 75 milliliter slagroom
  • Hero frambozenjam
  • Pistachenootjes
  • Bakringen of een muffinbakvorm
  • Deegroller

Bereiding

  1. Petit hero frambozen tartelette
  2. Bereid het zanddeeg voor volgens dit recept. Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast. Voor het uitrollen van het deeg is het ervan afhankelijk of je de bodems met bakringen zult afbakken (dan krijg je 10 taartjes uit dit recept) of met behulp van een muffinbakvorm (dan krijg je 15 – 20 taartjes uit het recept). Door de muffinvorm worden de bodempjes namelijk wat kleiner, waardoor je het deeg ook íets dunner moet uitrollen.
  3. IMG_1823
  4. Bestuif je aanrecht met wat bloem en wrijf je deegroller hier ook een beetje mee in. Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek met een bakring, die net een slag groter is dan de bakringen of muffinbakvorm, rondjes uit het deeg en druk dit in de bakringen/bakvormpjes.
    1. Petit hero frambozen tartelette
  5. De rand moet ongeveer 1 cm hoog worden. Snijd deze netjes recht af en prik met een vork wat gaatjes in de bodems. Zet de bakringen dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak je de taartjes af in een muffinbakvorm? Gebruik dan een rooster als ondergrond in de oven, anders worden de bodems aan de onderkant minder egaal bruin door een dubbele bodem.
    1. Stapjes
  6. Zet de bodempjes voor ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn. Check na 10-15 minuten bakken of de bodempjes mooi plat blijven, prik ze anders nog even door. Laat de bodempjes afkoelen voor je ze vult.
  7. Vulling. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet even opzij. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hier de slagroom in. Als deze goed heet is geworden draai je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Voeg de witte chocolade dan toe en blijf roeren tot deze volledig is opgelost. Dit is je witte chocolade ganache!
  8. Petit hero frambozen tartelette
  9. Vul elk tartelette bodempje voor de helft met de jam en voor de andere helft met de witte chocolade ganache. Roer de jam met een kleine theelepel om zodat je een mooie frambozenswirl krijgt. Hak de pistachenootjes in grove stukjes en versier elke tartelette met wat stukjes pistache. Laat de tartelettes een aantal uur opstijven in de koelkast en haal een uurtje voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  10. Petit hero frambozen tartelette

Enjoy zoetjes!

Heb jij deze witte chocolade frambozen tartelettes gemaakt? Laat dan in een reactie achter wat je er van vond of deel jouw foto met mij via Instagram, Snapchat of Facebook! Vind ik heel leuk! #like

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Petit Hero frambozen tartelette" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Petit Hero frambozen tartelette

  1. Deze tartelettes zien er heerlijk uit! Gisteren gemaakt en ze zijn echt super lekker! Deze ga ik zeker vaker maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *