Eclairs met bananenroom

Zoetrecepten

Aankomend weekend ga ik naar Parijs, oh, oui oui. Hoe kan ik me beter voorbereiden dan door alvast in de stemming de komen met een klassieker uit de Franse patisserie, de éclair? En die éclair is weer helemaal populair (ha dat rijmt). Zo is er zelfs een café-patisserie ‘Le Clair’ geopend op Amsterdam CS, waar ze prachtige éclairs verkopen.

Tijd om mijn eigen éclair te bakken! Een éclair is eigenlijk gewoon een langwerpig soesje, gevuld met room en afgetopt met een glazuur of chocolade. Ik vulde haar met bananenroom, gecombineerd met pure chocolade on top. Heel simpel, maar fantastisch lekker. Let’s go Paris!

Heb jij nog foodtips voor Parijs? Mijn food hotspotlijstje kan nooit lang genoeg zijn!

eclairs met bananenroom

Zoetrecepten

Eclairs met bananenroom

Door | 45 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

 • Soezendeeg
 • 400 milliliter slagroom
 • 3 bananen
 • 2 eetlepels suiker
 • 100 gram pure chocolade

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor tot 200C en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
 2. Bereid het soezendeeg volgens dit recept. Doe het deeg vervolgens in een spuitzak met een gladde spuitmond (15 mm doorsnee) en spuit langere strepen van het deeg, ter breedte van ongeveer 2-3 cm en zeker een cm hoog. Bak de eclairs dan af in 20 – 25 minuten, totdat ze goudbruin zijn en mooi hol van binnen.
 3. Eclairs vulling
 4. Laat de eclairs volledig afkoelen voordat je met de vulling begint. Klop de slagroom stijf met twee eetlepels suiker. Prak de bananen fijn, je kunt ze ook wat grover laten als je het lekker vindt om de banaan minder subtiel in je room te proeven. Meng de slagroom met de banaan en doe dit in een spuitzak.
 5. Snijd de eclairs door midden, spuit een lekkere laag bananenroom op het onderkantje en plaats de bovenkant van de eclair erop. De room is een beetje lobbig, dus je kunt het er niet super stylish in spuiten. Heb daar vrede mee 😉
 6. Smelt de pure chocolade au bain-marie en streep deze over de eclairs heen. Je kunt ook een wat dikkere streep chocolade midden over de eclair vegen, what you like! Wees in ieder geval niet zuinig, want de combinatie pure choco en bananenroom is fantastisch. Laat de chocolade uitharden en GENIET!

Heb jij de eclairs met bananenroom gemaakt? Deel het resultaat dan met me via Instagram, Snapchat of Facebook of laat een berichtje hieronder achter. I like a lot! <3

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Eclairs met bananenroom" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook