Ik serveerde de pulled chicken met een paar sneetjes geroosterd zuurdesem pompoenpittenbrood. Dat brood haal ik elke week op de Ten Kate markt en daar kan voor mij geen enkel pistoletje of ander broodje tegenop. Gebruik dus vooral jouw favoriete broodje.
Zorg ervoor dat je de BBQ saus al hebt voorbereid. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare BBQ saus gebruiken, verdun deze dan met een kopje water. Neem een pannetje en doe hier de kip(pendij)filet in samen met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag – medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek ze met twee vorken uit elkaar. Doe de uit elkaar getrokken kip weer terug in het pannetje en roer door elkaar. Laat de kip idealiter even intrekken op deze manier.
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant een beetje kleurt.
Maak ondertussen de frisse koolsalade volgens dit recept en bereid vervolgens de broodjes alvast voor. Snijd de broodjes open of rooster ze. Beleg met wat rucola en een lekkere schep koolsalade. Als de kip klaar is, schep je er een goeie schep pulled chicken op en smullen maar!
Zorg ervoor dat je de BBQ saus al hebt voorbereid. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare BBQ saus gebruiken, verdun deze dan met een kopje water. Neem een pannetje en doe hier de kip(pendij)filet in samen met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag – medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek ze met twee vorken uit elkaar. Doe de uit elkaar getrokken kip weer terug in het pannetje en roer door elkaar. Laat de kip idealiter even intrekken op deze manier.
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant een beetje kleurt.
Maak ondertussen de frisse koolsalade volgens dit recept en bereid vervolgens de broodjes alvast voor. Snijd de broodjes open of rooster ze. Beleg met wat rucola en een lekkere schep koolsalade. Als de kip klaar is, schep je er een goeie schep pulled chicken op en smullen maar!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Zorg ervoor dat je de BBQ saus al hebt voorbereid. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare BBQ saus gebruiken, verdun deze dan met een kopje water. Neem een pannetje en doe hier de kip(pendij)filet in samen met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is en breng op laag – medium vuur aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken tot de kip gaar is. Draai het vuur uit en leg de kip op een snijplank. Trek ze met twee vorken uit elkaar. Doe de uit elkaar getrokken kip weer terug in het pannetje en roer door elkaar. Laat de kip idealiter even intrekken op deze manier.
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Doe de pulled chicken met de saus in een ovenschaal en zet voor 10 minuten onder de grill, tot de bovenkant een beetje kleurt.
Maak ondertussen de frisse koolsalade volgens dit recept en bereid vervolgens de broodjes alvast voor. Snijd de broodjes open of rooster ze. Beleg met wat rucola en een lekkere schep koolsalade. Als de kip klaar is, schep je er een goeie schep pulled chicken op en smullen maar!
Oee dit klinkt echt heel lekker!
Gisteren gemaakt. Smaakte top!