Mijn favoriete baksel met zoetstof tot nog toe: suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes. Wat zijn deze MEGA lekker! En dat voor maar 115 calorien per koekje.
De vakantie is definitief voorbij en iedereen is weer hard aan het werk of naar school. Dat schreeuwt toch om gezondere tussendoortjes? Zeg maar hallo tegen deze suikervrije pecan-rozijn havermoutkoekjes. Knapperig van buiten en chewy van binnen, precies zoals het hoort. En dat zonder suiker! Als vulling gebruikte ik pecannoten en rozijntjes, maar als je ook geen natuurlijke suikers in het koekje wilt dan kun je de rozijnen gewoon vervangen door wat extra nootjes.
Als zoetstof gebruikte ik ‘kristal sweet’ (met kaneelsmaak) van Steviala, dat is een tafelzoetstof met een korrel die lijkt op echte suiker. In vergelijking tot suiker heb je hier maar de helft in gewicht van nodig en er zitten praktisch
geen calorieën in. Je proeft het echt totaal niet terug in deze koekjes! Oh en wist je dat dit inmiddels al mijn derde suikervrije recept met zoetstof is? Check dus ook zeker de suikervrije lemon angel food cake of de skinny lemon blueberry muffins eens!
Ik gebruik het liefst een zoetstof op basis van stevia uit de biologische winkel of supermarkt. Check altijd goed de verpakking voor de sterkte van het zoetmiddel. Je kunt hier eens kijken welke soorten zoetstoffen er allemaal zijn en welke sterkte ze hebben.
Dit is een gesponsord recept. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.