Ik mag weer een overheerlijk recept van Meslissa met jullie delen vandaag: een speculaasbrood met appelstroop en amandelen. Niet alleen mega lekker, maar ook héél fijn om naar te kijken.
Door Melissa. Yes, het is weer november! Voor mij is het begin van deze maand een officieel startsein voor het inslaan van kruid- en pepernoten, gevulde speculaas en alles wat hier enigszins op lijkt. Je kunt misschien ook wel raden wat het overkoepelende thema van mijn baksels is deze maand. Juist; speculaas!
Hoewel ik al een ontelbaar keer speculaas koekjes, cake en havermoutpap heb gemaakt, had ik nog nooit echt speculaasbrood gebakken. Dat heb ik dus direct gedaan. Ik gebruikte speltmeel en speltbloem als basis voor het deeg. Om het nog iets zoeter te maken koos ik voor appelstroop als vulling. De amandelen en de vlechtvorm van het brood zorgen ervoor dat dit recept feestproof is. Zo zie je maar weer; gezond n lekker bakken gaan zeker weten samen!
Hai!
Kan je de bloem/meel vervangen door tarwebloem en volkoren/boekweitmeel? Of veranderen de verhoudingen dan?
Ja hoor dat lijkt me geen probleem! Zolang het 50% bloem en 50% volkorenmeel blijft.