Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Zoetrecepten

Deze té makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch.

Deze heerlijke smeuïge chocoladetaart is zonder suiker gemaakt, maar mét zoetstof. Wij gebruikten erythritol, daarvan heb je de helft minder nodig dan van suiker (wel fijn gezien het ook 10x zo duur is haha). Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van hele pure chocolade met een hoog cacao gehalte (>75%). Hierdoor is dit een toppertje voor iedereen die koolhydraatarm wil eten, maar toch nog een spectaculair dessert of taart op tafel wil zetten. De notencrunch maakt het helemaal af en het is extra lekker met een paar verse bramen erbij!

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Zoetrecepten

Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

Door | 40 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    CHOCOLADE TRUFFELTAART

    • 100 gram ongezouten boter
    • 350 gram (extra) pure chocolade (>70%)
    • 250 ml slagroom
    • 3 eetlepels erythritol*

    NOTENCRUNCH

    • 250 gram gemengde noten
    • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
    • 3 flinke tl vloeibare zoetstof (of honing)

    *Let op: van stevia gebruik je minder dan van erythritol, daarbij volstaan 3 theelepels.

    En zo doe je het

    1. CHOCOLADE TRUFFELTAART. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
    2. Smelt 100 gram boter met de chocolade au baîn-marie. Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven.
    3. Klop ondertussen de slagroom stijf met de erythritol. Wanneer het chocolademengsel een beetje is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft.
    4. Verdeel het chocoladeroommengsel nu over de bodem van de taartvorm. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Laat nu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
    5. NOTENCRUNCH. Hak de noten grof of heel kort met de pulse-knop in de blender. Roer zoetstof en kokosolie door het notenmengsel. Leg het op een bakplaat en bak in 8 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven op 175 graden.
    6. Serveer elk puntje taart met een volle lepel notencrunch en een aantal bramen!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    7 antwoorden op “Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch

    1. Ik heb hem gemaakt, maar hij is heel laag geworden. Moest hij wel in een bakvorm van 24 cm? Het lijkt net alsof ik de dubbele hoeveelheid had moeten gebruiken.. hij is wel lekker!

      1. Ohnee, dat is inderdaad een foutje in het recept! Sorry dat jij dit aan den levende lijve moet ondervinden.. Zonder bodem is de taart inderdaad nogal plat in een 24 cm vorm en daarom maakte wij ‘m in een 20 cm vormpje.

    2. Je kunt de zoetstof ook helemaal weglaten. De chocolade heeft suiker in de reep zitten. 70% 2 eetl. per 100 gram 85% 1 eetl. Gebruik je dan kokosroom ipv room dan wordt het ook zoeter want kokos is van narure zoeter qua smaak. Ook in de notencrunch kan het weg. Het is echt een kwestie van durven proberen en eraan wennen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.