Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Romige lemon bars

Zoetrecepten

When life gives you lemons..

..make lemon bars!

Ik kan ze aan mijn favorietenlijstje toevoegen, deze romige lemon bars. Het lijkt haast wel een soort citroenbrownie. De lemon bar heeft een stevige chewy koekbodem, met een zachte puddingachtige citroenlaag er bovenop. Erg zoet en ook aardig zuur, maar heul lekker.Door wat slagroom toe te voegen heb ik ze net even wat romiger gemaakt en wat zachter van smaak. Als je juist wel van dat extra zuurtje houdt, of de low-fat variant wilt maken, dan kun je de slagroom gewoon weglaten. De bars zijn dan nog steeds op en top lekker. Én deze bars zijn heel budgetvriendelijk, ook niet onbelangrijk.

De bars verdwenen gretig in de tientallen mondjes van mijn dispuutsgenoten en er werd het urgente verzoek neergelegd om het recept ZO SNEL MOGELIJK online te zetten. Dat doet deze brave Harry natuurlijk meteen. Enjoy!

Zoetrecepten

Romige lemon bars

Door | 30 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram suiker
    • 125 gram ongezouten boter
    • 175 gram bloem
    • Flinke snuf zout
    • 3 eieren
    • 2 citroenen
    • 125 ml slagroom
    • Evt. wat vanille extract

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakblik van ongeveer 15 bij 30 cm. Vet in en beplak hierna met bakpapier tot aan de rand.
    2. Voor de bodem: neem een kom en mix hier de boter en 100 gram suiker en eventueel nog een theelepel vanille extract in samen tot een romig geheel. Voeg hierna in delen 150 gram bloem en een flinke snuf zout toe terwijl je blijft mixen. Je zult merken dat hoe langer je blijft mixen, de kruimels deeg steeds verder aan elkaar zullen plakken. Maak er vervolgens een bal deeg van en verdeel gelijkwaardig over de bodem van het bakblik. Zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Maak ondertussen de vulling: rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit, zet dit even apart. Neem een nieuwe kom en mix hier de eieren en 200 gram suiker in totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens 25 gram bloem, 125 milliliter slagroom, 75 milliliter citroensap en de rasp van de twee citroen toe. Mix het geheel nog even kort door en giet op de bodem wanneer deze uit de oven komt. Zet het geheel nog een keer voor 20 – 25 minuten terug in de oven. Check na 15 – 20 of het al licht- tot goudbruin begint te worden en dek dan even af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
    4. Laat heel goed afkoelen en snijd het vervolgens in 12 stukken. Serveer met wat poedersuiker!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Romige lemon bars" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    34 antwoorden op “Romige lemon bars

    1. Hoi Mariette,

      Supermooie site heb je en wat een heerlijke plaatjes allemaal! Ik heb de lemon bars nu in de oven staan en ben heel benieuwd hoe ze straks smaken! Voor mijn schoonzusje met melkallergie de slagroom vervangen door kokosmelk, eens kijken of het daarmee ook lukt 🙂

      Groetjes, Nicolette

    2. Totaal mislukt bij mij de bodem was heel erg vet er kon maar niet droog worden heb er toch het brouwsel voor die bovenkant opgedaan en gehoopt dat het iets beter werd uiteindelijk was het meer een laagje boterbloem met lemon spul , Maarja was wel lekker hoor

    3. Zou je voor de vulling van citroen ook de lemon curd kunnen gebruiken? Of zal deze te slap zijn/worden?
      Ziet er in ieder geval weer heerlijk uit!

    4. Het zit in de oven! Heb je een idee hoelang de lemon bars nog lekker zijn? En of ik ze dan beter in de koelkast of op kamertemperatuur kan bewaren?

    5. Hallo,

      Mijn moeder en ik hebben ze ook gemaakt en we vonden het heel erg lekker. Allebei nog nooit een lemon bar gegeten dus helemaal weer iets nieuws. Bedankt voor het recept.

      Omdat ik vegan ben hebben we het geveganized door wat cashews te weken en dan te blenden ipv ei. (en gegokt hoeveel ongeveer 3 eieren was) mocht iemand vegan zijn of ei-allergie hebben dan kun je dat zo oplossen (en dan vegan slagroom van alpro).

      heel erg bedankt.

        1. Ik zat net weer te kijken naar dit recept om dit te maken, en zie nu je reactie. SORRY!

          Ik ga gokken op zo’n 50 gram ongebrande cashews. (en die dan geweekt in kokend water voor een uurtje laten staan en dan in blender helemaal tot een pasta malen).

    6. hoii Mariette , mijn lemonbars vallen best wel tegen… Ze zijn een beetje te bitter , kan het liggen aan de lactosevrije slagroom die ik heb gebruikt? Ze waren ook erg vloeibaar toen ze de oven ingingen. Heb je misschien tips? ik volg je namelijk al lang en gebruik veel van je recepten (kijk erg uit naar je kookboek!)
      groetjees !

      1. Hi Rosalinde, heb je misschien teveel van het wit van de schil meegeraspt? Dat geeft namelijk een bittere smaak aan de bars, dus het is belangrijk dat je alleen het gele deel van de schil gebruikt. Ik heb ze zelf nog nooit met lactosevrije slagroom gemaakt, dus lastig om daar iets over te zeggen. Hoop dat je hier wat aan hebt!

    7. Hoii, ik heb gisteren de lemonbars gebakken maar het mengsel van ei en citroen etc. Was nog helemaal vloeibaar toen ik hem uit de oven haalde. Ik heb de lemonbar nog 20 minuten langer laten bakken maar het bleef vloeibaar, hoort dit zo? Ik heb het geheel uiteindelijk laten afkoelen en het was uiteindelijk niet meer vloeibaar, het was verder wel heel lekker!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.