Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Klassieke boterkoek

Zoetrecepten

De boterkoek, een echte Hollandse klassieker! Ik kan het maar beter niet maken, want het gaat in één keer op.

Het was even uitproberen, maar dit is voor mij dan het beste klassieke boterkoekrecept. In totaal zijn er 3 boterkoekjes de revue gepasseerd voordat ik de ideale echte-echte ouderwetse boterkoek had bereikt. Het recept is snel gemaakt en vooral, veel lekkerder dan uit een pakje.

 

Zoetrecepten

Klassieke boterkoek

Door |

Dit heb je nodig

Voor een springvorm van 20 cm:

  • 180 gram roomboter (kwaliteit maakt verschil in dit recept)
  • 150 gram witte basterduiker
  • 150 gram bloem
  • 1 ei (L)
  • Een snufje zout

En zo doe je het

  1. Smelt de boter en meng de suiker en het snufje zout erdoor.
  2. Klop het ei los. Voeg vervolgens de bloem en het 4/5e van het losgeklopte ei aan het botermengsel toe.
  3. Kneed het geheel goed en laat het een uur in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  5. Druk het deeg erin en maak het glad met een lepel. Smeer de koek in met het restje ei en trek met een mes een ruitjespatroon.
  6. Zet de boterkoek 15 minuutjes in de oven.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Klassieke boterkoek" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

10 antwoorden op “Klassieke boterkoek

  1. Zonet de boterkoek uit de oven gehaald, ziet er prima uit en ruikt heerlijk! Straks een flink stuk proeven.

  2. mariette , moet deze boterkoek gemaakt worden met zelfrijzende bloem of de gewone bloem en moet er dan bakpoeder bij

  3. Ik heb afgelopen weekend met behulp van dit recept een heerlijke boterkoek gemaakt. Echt top!

    Ik heb zelf, op advies van een collega, 2 theelepels rozemarijn en 2 theelepels zeezout toegevoegd. Echt een aanrader!

    Heerlijk in de zomermaanden en gek genoeg heerlijk bij een borrel (lees rosé, witte wijn, Jillz, Appel Bandit etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *