Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Verantwoorde snoepjes: fruitrolls

Zoetrecepten

Verantwoorde snoepjes maak je gemakkelijk zelf! Check deze fancy mango en frambozen fruitrolls maar eens.

Het maken van

fruitrolls

stond al z lang op het to-bake lijstje van Carolien en mij. Verantwoorde snoepjes voor de meisjes! Wat ons tegenhield waren de lange baktijden, of eigenlijk

droogtijden

. Het is namelijk een kwestie van alle ingredinten pureren, uitsmeren over een bakplaat en vervolgens ‘bakken’ in de oven op 80 graden, eigenlijk is dat dus gewoon

drogen

. In dit recept van de droogtijd reuze mee, max. 2 uur. Toch een stuk beter dan de 6 uur die ik in veel andere recepten gewend was. En dan heb je gewoon homemade fruitrolls, hoe cool is dat?

Het recept komt net zoals het Funky Kokostaartje uit Sweet Foodista. De schrijvers noemen ze

rock ’n rolls

en dat snap ik wel vanwege de toffe smaakcombinaties. De gele fruitroll is gemaakt op basis van mango, met wat toegevoegde muntblaadjes en limoensap. En tja, tegen een simpel frambozensnoepje kan niks op.

Feestje in je mond!

Verantwoorde snoepjes: fruitrollsREVIEW SWEET FOODISTA -MARGEAUX MAETERLINCK EN CHRISTOPHE DECLERCQIn Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Probeer eens wat anders, dat is hun boodschap. Die funkyness is duidelijk terug te zien in de meeste recepten. Het loopt uiteen van fronuts (een kruising tussen een frietje en een donut, I shit you not), zoete baconwafels, macarons op basis van chocolade en bier tot vegan meringue met lemon curd of bovenstaand kokostaartje. En denk maar niet dat je een duidelijk overzicht krijgt in de inhoudsopgave, want ook de titels van de recepten leveren je regelmatig aan je verbeelding over. Zo heette dit pareltje ‘fruit, fruit, fruit’. Juist.

De fotografie in het boek is prachtig, kleurrijk en knalt van de pagina’s af. Daarnaast is de variteit aan recepten groot, maar dat was je misschien al wel duidelijk uit bovenstaand voorbeeld.

Mijn conclusie: Creatief zijn de makers van dit boek zeker en dat vind ik heel tof! Ik zou dit boek daarom ook nooit aan een beginnende bakker cadeau geven. Wel aan iemand die houdt van z’n keuken en verrassende smaken. Een echt funky bakboek!


Je koopt Sweet foodista voor 24,99 op Bol.com via deze link.

Auteur:Margaux MaeterlinckChristophe Declercq |Uitgever:Lannoo|

februari 2018 |


Hardcover |


192 pagina’s


Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Zoetrecepten

Verantwoorde snoepjes: fruitrolls

Door | 15 minuten + droogtijd

Dit heb je nodig

  • 1 mango
  • Sap van 1 limoen
  • Enkele muntblaadjes,fijn versneden
  • 150 gram frambozen
  • ananas

En zo doe je het

  1. Mix het fruit afzonderlijk tot een puree.
  2. Voeg aan de mango een beetje sap van limoen en enkele fijn versneden muntblaadjes toe.
  3. Strijk de massas telkens dun uit op een bakplaat met een bakpapier belegd.
  4. Bak ongeveer 1,5 2 uren in een oven van 80 C.
  5. Snijd in fijne reepjes en rol ze op.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Verantwoorde snoepjes: fruitrolls" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *