Het kriebelde al een tijd om aan de slag te gaan met een lekker suikervrij Sinterklaasrecept. Voor de meeste Sintrecepten is één ingrediënt cruciaal: amandelspijs. Dat komt ongeveer neer op 50% amandelen en 50% suiker. Dat moet gezonder kunnen toch? Oh ja zeker.
Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van dadels om de amandelspijs lekker smeuïg en zoet te maken, maar je zou ook blanke rozijnen kunnen gebruiken. Op deze manier wordt de amandelspijs natuurlijk niet volledig suikervrij, maar is ze wel zonder toegevoegde suiker en dus een stuk gezonder. Ze smaakt het beste wanneer je het langer laat rusten (‘rijpen’) in de koelkast, dus maak het gerust wat langer van tevoren.
Mag ik een tip geven? Denk dat je de titel beter kunt aanpassen door het amandelspijs zonder toegevoegde suiker te noemen. Nu lijkt het of diabetici het zo kunnen gaan gebruiken en dat het suikervrij is maar dat is natuurlijk niet zo. In dadels zitten ook heel veel koolhydraten en natuurlijke suikers, zelfde als met honing. Dat het wellicht gezonder is, kan ik me voorstellen en lekker zal het vast wel zijn!
Hi Cornelieke, daar heb je zeker gelijk in! Ik heb het genuanceerd in het artikel.
Bedankt voor je vervanging van de witte suiker! Ik ga dit recept zeker gebruiken!
Super!