Gezonder amandelspijs

Zoetrecepten

Het kriebelde al een tijd om aan de slag te gaan met een lekker suikervrij Sinterklaasrecept. Voor de meeste Sintrecepten is één ingrediënt cruciaal: amandelspijs. Dat komt ongeveer neer op 50% amandelen en 50% suiker. Dat moet gezonder kunnen toch? Oh ja zeker.

Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van dadels om de amandelspijs lekker smeuïg en zoet te maken, maar je zou ook blanke rozijnen kunnen gebruiken. Op deze manier wordt de amandelspijs natuurlijk niet volledig suikervrij, maar is ze wel zonder toegevoegde suiker en dus een stuk gezonder. Ze smaakt het beste wanneer je het langer laat rusten (‘rijpen’) in de koelkast, dus maak het gerust wat langer van tevoren.

Suikervrij amandelspijs

Zoetrecepten

Gezonder amandelspijs

Door | 10 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram verse dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepeltje citroenrasp

En zo doe je het

  1. Week de dadels* vijf minuten in heet water. Giet het water daarna af en pureer ze samen met het citroenrasp fijn.
  2. Meng het amandelmeel er doorheen. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog is. Rol in vershoudfolie en laat ‘rijpen’ in de koelkast, dit kun je zeker voor meerdere dagen doen. De spijs zal er alleen maar lekkerder op worden.

*Gebruik het liefst zachte, verse medjooldadels. Als je dadels wat harder zijn dan moet je ze extra lang in kokend water laten weken tot je ze mooi fijn kunt pureren.

Lekkere recepten met deze suikervrije amandelspijs are coming up soon! Dus stay tuned voor fijne Sint inspiratie.

Enjoy!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Gezonder amandelspijs" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

4 antwoorden op “Gezonder amandelspijs

  1. Mag ik een tip geven? Denk dat je de titel beter kunt aanpassen door het amandelspijs zonder toegevoegde suiker te noemen. Nu lijkt het of diabetici het zo kunnen gaan gebruiken en dat het suikervrij is maar dat is natuurlijk niet zo. In dadels zitten ook heel veel koolhydraten en natuurlijke suikers, zelfde als met honing. Dat het wellicht gezonder is, kan ik me voorstellen en lekker zal het vast wel zijn!