Healthy baking queen en gastblogger Melissa is weer voor jullie de keuken ingedoken en is aan de slag gegaan met mijn favoriete ingredint: kokos! Ze maakte een glutenvrije ‘kokos’cake, terwijl kokos toch echt niet terug te vinden is in het beslag. Is je nieuwsgierigheid gewekt?
Door Melissa. De zomer is nu (helaas!) echt afgelopen. Om toch iets langer in de zomerse sferen te blijven, maakte ik op de laatste zonnige dag nog een typisch zomerontbijtje. Hiervoor gebruikte ik één van mijn favoriete ingrediënten: kokos. Het maakt voor mij niet uit wat voor eten het is, als er kokos in zit ben ik verkocht. Deze keer heb ik een goed vullende kokoscake gebakken.
Het interessante aan dit recept is dat de kokos niet terug te vinden is in het cakebeslag. Het zit namelijk alleen maar in de smeuïge laag bovenop de cake. Dit is overigens voldoende om de hele cake een ultieme kokossmaak te geven. Hierdoor is het ideaal wanneer je snel een ontbijt nodig hebt.
Tijdens het maken van deze foto’s heb ik havermeel gebruikt. Mocht je de cake nog net iets meer smaak willen geven, kun je ook amandelmeel gebruiken. Eet smakelijk!
Ik ben dol op kokos! Kun je de amandelmelk ook vervangen voor karnemelk? Amandelmelk is zo duur…
Een andere soort melk kan zeker! Karnemelk zou ik zelf niet zo snel voor kiezen, liever gewone melk?