Een gezonde versie van gevulde speculaas, HOE DAN, hoor ik je denken. I get that. Zeker nadat de eerste versie die ik uitprobeerde als een niet-te-eten-gedrocht uit de oven kwam. Eén tip kan ik je meegeven: laat boekweitmeel buiten beschouwing. Dat wil je echt niet.
Maar hoe dan dus wel? Eerder deelde ik het recept voor suikervrij amandelspijs al met jullie. Het witte zelfrijzend bakmeel heb ik vervangen voor speltmeel en een beetje amandelmeel, voor de juiste textuur. De dadels en appelstroop waren mijn grootste vrienden om de juiste licht karameliserende zoete smaak te krijgen. En het resultaat is echt top. Minder zoet dan je gewend bent van gevuld speculaas, maar heerlijk chewy en met een goede volle speculaassmaak. Ik hou ervan!
Dit lijkt me lekker! Maar…. geen appelstroop hier in huis. Waarmee zou ik dat kunnen vervangen? de helft van de hoeveelheid in honing?
Dat is jammer! In principe is appelstroop een vervanging van ‘stroop’ of basterdsuiker in de ongezonde variant. Honing zou je zeker kunnen proberen, maar geeft een iets minder diepe smaak.
Zou ik de amandelmelk en de kokosolie ergens door kunnen vervangen? Heb ze helaas niet in huis
Hi Amilah, voor amandelmelk kun je elke soort melk gebruiken. De kokosolie kun je vervangen door boter.
Bedankt voor je snelle reactie!
Ik heb hem gemaakt en hij is zooo lekker! Dankjewel voor het recept!
Yeheees, zo leuk! Thanks voor je berichtje!
Ziet er zo lekker uit! Zou ik het speltmeel ook door iets anders kunnen vervangen zodat het glutenvrij gemaakt kan worden?
Groetjes, Corina