Ik ben gek op kokosmakronen, dus ik kon niet wachten om een nieuwe variatie op mijn favo koekje uit te proberen! Rozijn-kokosmakronen met citroen n minder suiker. Perfect!
Vorige week maandag had ik samen met 9 andere kookboekauteurs de eer om op een inspiratiedag voor boekhandelaren de lunch te verzorgen. Daar ontmoette ik Nora, de auteur van het boek Gezond Fastfood; een ontzettend lieve en warme vrouw met een kraam vol heerlijk eten. Thomas was fan van haar spek- & zuurkoolmuffins en ik van haar hazelnoten- & zadenbrood met pesto rosso. YUM! We ruilden onze boeken met elkaar uit en de volgende dag kreeg ik al berichtjes van haar dat ze met haar kids de wittebonen-kokosblondies en de smeuïge kaneelkoeken uit PUUR ZOET had gemaakt. Zo tof!
En liet ik op dat moment nou net deze vet lekkere rozijn-kokosmakronen uit haar boek Gezond Fastfood uit de oven trekken. Deze kokosmakronen zijn echt anders dan ‘gewone’ kokosmakronen. Niet alleen omdat er veel minder suiker in gaat dan normaal, maar ook omdat Nora er citroen en rozijntjes aan toe voegde. Wat een lekkere combi! Ik gebruikte zelf blanke rozijntjes i.p.v. de donkere en gebruikte er net iets meer van. Rozijnenfan hiero!
MINI REVIEW GEZOND FASTFOOD
In Nora’s boek ‘Gezond Fastfood’ staan 100 supersimpele, gezonde recepten die iedereen thuis makkelijk na kan maken. Geen spannende ingrediënten of moeilijke recepturen, maar toegankelijke en snelle recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner en feestelijke gelegenheden. Ze legt de basis uit van het bereiden van gezonde maaltijden en geeft je de nodige tips. Heel fijn!
Er staan ook zeker een aantal gezondere zoetjes in, waarbij Nora wel gebruikt maakt van (natuurlijke) zoetmiddelen, maar zo minimaal mogelijk. Exactly how I like it :). Noras boek Gezond Fastfood is echt een kookboek waar iedereen thuis mee aan de slag kan.Je shopt haar boek al voor 19,99 via deze link.
Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Culinair Karakter.