Een suikervrij, vetvrij en lactosevrij recept voor een fris bananenbrood met limoen, kokos en verse frambozen. Let’s go lentekriebels!
Jullie hebben het inmiddels al wel door: bananencake is mijn lievelingssnack en/of ontbijt. Het begon twee jaar terug met deze bananencake, daarna maakte ik een chocolade bananencake en afgelopen jaar maakte ik een onweerstaanbare speculaas bananencake. ZO LEKKER! I can’t get enough. Ik blijf dus vooral doorgaan om nieuwe varianten te bedenken en tadá hier is weer zo’n lekkertje.
Wat is jouw favo bananencake? Misschien wel deze frisse limoenbananencake met frambozen en kokos. Deze geeft je echt lentekriebels en is in tegenstelling tot de andere versies lekker fris dankzij de limoen en verse framboosjes!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Een suikervrij, vetvrij en lactosevrij recept voor een fris bananenbrood met limoen, kokos en verse frambozen. Let’s go lentekriebels!
Tijd
30 minuten
Porties
12
Niveau
2 sterren
Ingrediënten
3 rijpe bananen
125 gram verse ontpitte dadels
3 eieren (L)
125 gram amandelmeel
125 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
1 limoen
50 gram geraspte kokos
200 gram frambozen
Bereiding
Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat uitlekken.
Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Pureer de dadels en de bananen helemaal fijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix een minuutje goed door. Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.
Doe de bloem in een schone kom en rol de frambozen hier doorheen. Haal de frambozen er daarna uit en leg even opzij. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de frambozen er doorheen.
Stort het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 50 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
Laat de cake een beetje afkoelen en stort vervolgens op een taartrooster. Ze is het allerlekkerst als ze nog warm is, dus smel smullen!
ENJOY ZOETJES!
Heb jij deze fijne frisse limoenbananencake met frambozen gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of deel jouw creatie via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) met mij! <3
Bakmodus
Frisse limoenbananencake met frambozen
30 minuten
12
Ingrediënten
3 rijpe bananen
125 gram verse ontpitte dadels
3 eieren (L)
125 gram amandelmeel
125 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
1 limoen
50 gram geraspte kokos
200 gram frambozen
Bereiding
Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat uitlekken.
Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Pureer de dadels en de bananen helemaal fijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix een minuutje goed door. Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.
Doe de bloem in een schone kom en rol de frambozen hier doorheen. Haal de frambozen er daarna uit en leg even opzij. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de frambozen er doorheen.
Stort het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 50 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
Laat de cake een beetje afkoelen en stort vervolgens op een taartrooster. Ze is het allerlekkerst als ze nog warm is, dus smel smullen!
ENJOY ZOETJES!
Heb jij deze fijne frisse limoenbananencake met frambozen gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of deel jouw creatie via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) met mij! <3
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
11 reacties
Als ik het in cupcakevormpjes bak hoe lang wordt de baktijd ongeveer? Ik wil ze bakken voor het kinderfeestje van mijn dochter volgende week. De speculaasvariant is erg populair bij ons. Veel succes met je site.
In plaats van de bloem kan dat zeker! Ik zou het wel combineren met amandelmeel zoals in bovenstaand recept beschreven, anders wordt de cake wat droger 🙂
Heerlijk, ik ga t snel maken maar wil graag weten wat ik ipv de dadels kan gebruiken, suiker of zoetstof? Ik eet geen dadels nl.
Ik zou heel graag hier een antwoord op willen hebben!’Bijvoorbaat dank!
Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat uitlekken.
Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
Pureer de dadels en de bananen helemaal fijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix een minuutje goed door. Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.
Doe de bloem in een schone kom en rol de frambozen hier doorheen. Haal de frambozen er daarna uit en leg even opzij. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de frambozen er doorheen.
Stort het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 50 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
Laat de cake een beetje afkoelen en stort vervolgens op een taartrooster. Ze is het allerlekkerst als ze nog warm is, dus smel smullen!
ENJOY ZOETJES!
Heb jij deze fijne frisse limoenbananencake met frambozen gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of deel jouw creatie via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) met mij! <3
Als ik het in cupcakevormpjes bak hoe lang wordt de baktijd ongeveer? Ik wil ze bakken voor het kinderfeestje van mijn dochter volgende week. De speculaasvariant is erg populair bij ons. Veel succes met je site.
Hoi Sabrina, hoe zijn de cupcakes gelukt? Ben heel benieuwd! Groetjes
Hi Sabrina, wat leuk om te horen! Ik durf het niet zeker te zeggen maar ik zou zeker 20 minuten aanhouden.
heerlijke recepten nog veel succes
Dankje!
zou ik speltbloem kunnen gebruiken veel succes heerlijke recepten
In plaats van de bloem kan dat zeker! Ik zou het wel combineren met amandelmeel zoals in bovenstaand recept beschreven, anders wordt de cake wat droger 🙂
Heerlijke cake!
Thanks Celine!
Heerlijk, ik ga t snel maken maar wil graag weten wat ik ipv de dadels kan gebruiken, suiker of zoetstof? Ik eet geen dadels nl.
Ik zou heel graag hier een antwoord op willen hebben!’Bijvoorbaat dank!
Hi Caroline, je zou drie flinke bananen kunnen gebruiken, in combinatie met twee of drie eetlepels honing. Bakse!!