Frambozen-kamille thee (roze rust)

Zoetrecepten

Deze frambozen-kamille thee is mineraliserend en rustgevend, dus je mag het ook wel roze rust noemen. Zo heet het officieel in het boek ‘Detox water’, waar ik het recept in heb gevonden. Vandaag deel ik het met jullie!

Ik hou erg van thee en heb altijd allerlei soorten melanges, maar ook gedroogde kamille en lavendel in huis. Van die laatste moet je houden, Thomas zegt altijd dat het net is of ik een kopje luchtverfrisser drink als ik net lavendelthee heb gemaakt, maar ik hou er echt van. Ik was dan ook meteen intrigued door het boek ‘Detox water‘  van Angle Ferreux-Maeght (daarover onder de foto’s meer). Mijn oog viel meteen op deze Roze Rust, ofwel frambozen-kamille thee. Een fruitige en licht-zoete thee, hoewel je de honing natuurlijk ook achterwege kan laten. Stiekem lijkt deze thee me nog lekkerder in de zomer. Dan maak ik er natuurlijk een ijsthee van.

Frambozen-kamille thee (roze rust)

Review Detox waterREVIEW DETOX WATER –Angle Ferreux-Maeght
Het boek Detox Water telt 160 pagina’s met koude en warme drankjes op basis van water. In totaal zijn het 70 recepten om water weer wat spannender te maken, maar die ook bijdragen aan lichaam en geest. Bij elk recept staat benoemd waar de ingrediënten aan goed voor zijn (bijvoorbeeld revitaliseren, bevorderend voor de spijsvertering, antioxiderend, dragen bij aan het immuunsysteem, zijn ontstekingsremmend etc.). Het boek staat vol met onverwachte smaakcombinaties en originele recepten voor watertjes met een smaakje of fijne theetjes. En wat ik persoonlijk nog toffer vind aan het boek is de fotografie, door Émilie Guelpa. Wauw. Drankjes, glazen en flessen zijn niet het meest makkelijke om te fotograferen, maar zij heeft dit echt prachtig gedaan.

Het boek was naar mijn mening compleet geweest als het wat meer achtergrond informatie had geboden over de ‘helende krachten’ van de detox waters die in het boek genoemd staan, ik hou ervan om wat te leren van een boek. Maar qua water- en fotografie inspiratie is dit boek echt een aanvulling voor mijn boekenkast! Het boek is verkrijgbaar voor 17,95 bij bol.com via deze link. 

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Good Cook.
Auteur: Angle Ferreux-Maeght |Nederlands Hardcover | Druk: 1 januari 2020 | 160 pagina’s

Zoetrecepten

Frambozen-kamille thee (roze rust)

Door | 5 minuten + droogtijd evt. | 6 personen

Dit heb je nodig

VOOR CIRCA 1,5 LITER

  • 1 bakje frambozen (of 15 gram gevriesdroogde frambozen)
  • 1,5 l water
  • 1-2 el gedroogde kamille
  • 1 el honing/ahornsiroop

En zo doe je het

  1. Laat de frambozen 4 uur drogen in een tot 80 graden voorverwarmde oven, of 12 uur in een voedseldroger bij 40 graden.*
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Doe de frambozen, de kamille en de honing in een theepot. Schenk het hete water erop en laat de drank 4 minuten trekken.

*Deze stap kun je overslaan als je al gevriesdroogde frambozen hebt gekocht.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Frambozen-kamille thee (roze rust)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *