Ga naar de inhoud
Skinny frambozen kwarktaart
Gezonde bakrecepten 03 augustus 2016

Skinny frambozen kwarktaart

Skinny frambozen kwarktaart

Bij zonnige zomerse dagen horen frisse, fruitige en lichte taarten. Who’s with me? Deze skinny frambozen kwarktaart is daar een perfect voorbeeld van. Gemaakt met verse frambozen uit de tuin van mijn ouders en een lekker gezonde versie, want er zit geen slagroom door het kwarkmengsel. Dat houdt ‘m tegelijkertijd ook lekker fris. Je kunt de taart natuurlijk altijd verder versieren met slagroom, voor een klein beetje sinner-effect.

Skinny frambozenkwarktaart

Skinny frambozenkwarktaart

RECEPT UPDATE. Misschien heb je deze frambozen kwarktaart al wel eens eerder gemaakt en denk je, hé, zo zag ‘ie er niet uit! Klopt. de Japanse wijnbessen op de taart hebben plaats gemaakt voor een mooie frambozengelei-laag. Tijdens een logeerweekend maakte ik deze taart samen met mijn nichtje en OH wat hebben we gesmuld. En ik vind ‘m stiekem nog veel mooier zo.

Skinny frambozenkwarktaart

Skinny frambozen kwarktaart

recept
Skinny frambozen kwarktaart

Bij zonnige zomerse dagen horen frisse, fruitige en lichte taarten. Who’s with me? Deze skinny frambozen kwarktaart is daar een…

35 minuten
12

Ingrediënten

  • 300 gram haverkoekjes
  • 60 gram boter
  • 1000 mililiter kwark
  • 12 gelatineblaadjes
  • 3 el limoensap
  • 500 gram (diepvries)frambozen
  • 6 – 8 eetlepels honing

Bereiding

  1. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
  2. Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
  4. Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
  6. Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.

Geniet van deze skinny frambozentaart zoetjes! Heb jij ‘m gemaaktt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram, mijn Facebookpagina of Snapchat (zoetrecepten) met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk! X Mariette

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Skinny frambozen kwarktaart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Aantal stemmen: 12

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

29 berichten over “Skinny frambozen kwarktaart

  1. Hij is heerlijk! Ik heb hem nog skinny-er gemaakt door de bodem van havermeel en havervlokken te maken: 100 gr havermeel, 150 gr havervlokken, 70 gr kokosolie, 4 el honing.

  2. Oeps! Zie mijn reactie van 8 augustus: Wel de bodem ongeveer 30 minuten in de oven op 160 graden, even afkoelen en dan de vulling erop.

  3. Ik ga hem ook eens proberen.
    Hoe lang kun je hem bewaren?
    En dan niet als laatste restje voor jezelf, maar echt om aan gasten op te dienen?

  4. Met kwark bedoelen jullie wat wij in België platte kaas noemen. Neem je de vetarme versie of mag het de volle versie zijn?

    1. Haha echt waar? Wat een grappige benaming! Ik heb zelf magere kwark genomen om ‘m zo skinny mogelijk te maken, maar dat is natuurlijk maar net wat je het lekkerst vindt 🙂

  5. Wat een heerlijk recept weer! Ik heb de frambozen wel vervangen voor (verse) aardbeien, dus hoe het origineel smaakt weet ik niet, maar van de aardbeien-versie heb ik volop genoten! Heerlijk! 🙂

  6. Alleen de kleuren zijn al prachtig om te zien! Ben nu ook erg benieuwd naar de smaak, wil ‘m dit weekend gaan maken. De randen van jouw taart zijn zo mooi glad geworden, heb je hiervoor de randen van de bakvorm nog ingevet?

    1. Sorry ik zie je reactie iets te laat, maar nee, ik vet de bakvorm hierbij niet in. Ik leg enkel een bakpapiertje op de bodem. Is de taart goed gelukt?

      1. Dank voor je reactie! Het taartje was mooi gelukt! Ik had een taartring gebruikt en de zijkanten met plastic folie bedekt. Na het opstijven kon ik daardoor perfect de taartring verwijderen.

      2. Dank voor je reactie! Ik heb plastic folie aan de zijkanten gebruikt. Hierdoor kon ik de taartring na opstijven van het taartje perfect verwijderen. Er bleef een mooie rand over, en het taarte was verder ook goed gelukt.

  7. Hoi Mariette,
    Hij ziet er super mooi en lekker uit!!!
    Zou je ook Griekse yoghurt kunnen gebruiken ipv kwark? En kan je dan minder gelatine gebruiken?
    Alvast bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *