Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Skinny frambozen kwarktaart

Zoetrecepten

Bij zonnige zomerse dagen horen frisse, fruitige en lichte taarten. Who’s with me? Deze skinny frambozen kwarktaart is daar een perfect voorbeeld van.

Deze kwarktaart is gemaakt met verse frambozen uit de tuin van mijn ouders en een lekker gezonde versie, want er zit geen slagroom door het kwarkmengsel. Dat houdt ‘m tegelijkertijd ook lekker fris. Je kunt de taart natuurlijk altijd verder versieren met slagroom, voor een klein beetje sinner-effect.

Skinny frambozenkwarktaart

Skinny frambozenkwarktaart

RECEPT UPDATE. Misschien heb je deze frambozen kwarktaart al wel eens eerder gemaakt en denk je, hé, zo zag ‘ie er niet uit! Klopt.

De Japanse wijnbessen op de taart hebben plaats gemaakt voor een mooie frambozengelei-laag. Tijdens een logeerweekend maakte ik deze taart opnieuw, samen met mijn nichtje, en OH wat hebben we gesmuld. En ik vind ‘m stiekem nog veel mooier zo.

Skinny frambozenkwarktaart

Zoetrecepten

Skinny frambozen kwarktaart

Door | 35 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram haverkoekjes
    • 60 gram boter
    • 1000 mililiter kwark
    • 12 gelatineblaadjes
    • 3 el limoensap
    • 500 gram (diepvries)frambozen
    • 6 – 8 eetlepels honing

    En zo doe je het

    1. Beleg de bodem van een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
    2. Maal de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
    3. Neem een kom met koud water en laat de 10 gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water en twee eetlepels limoensap (één eetlepel vocht per gelatineblaadje) en verwarm dit. Als het bijna kookt haal je het van het vuur en los je de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op.
    4. Neem een kom en doe hier de kwark in, prak 250 gram frambozen hier doorheen en maak dan op smaak met de honing. Ik voegde 8 eetlepels hele vloeibare honing toe, maar iets minder kan ook. What you like! Meng dan de opgeloste gelatine in een heel dun stroompje door het kwarkmengsel terwijl je blijft roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
    5. Week twee blaadjes gelatine in een kom met koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de overgebleven (diepvries)frambozen en 1 el limoensap. Prak de frambozen zo fijn mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot medium warme temperatuur. Knijp dan de blaadjes gelatine uit en los op in het frambozenmengsel.
    6. Als het frambozenmengsel helemaal is afgekoeld en de kwarklaag voldoende is opgesteven, kun je het frambozenmengsel erop gieten. Dat is je laatste laag! Zet terug in de koelkast om op te stijven.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Skinny frambozen kwarktaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    40 antwoorden op “Skinny frambozen kwarktaart

    1. Hij is heerlijk! Ik heb hem nog skinny-er gemaakt door de bodem van havermeel en havervlokken te maken: 100 gr havermeel, 150 gr havervlokken, 70 gr kokosolie, 4 el honing.

    2. Ik ga hem ook eens proberen.
      Hoe lang kun je hem bewaren?
      En dan niet als laatste restje voor jezelf, maar echt om aan gasten op te dienen?

      1. Haha echt waar? Wat een grappige benaming! Ik heb zelf magere kwark genomen om ‘m zo skinny mogelijk te maken, maar dat is natuurlijk maar net wat je het lekkerst vindt 🙂

        1. Ik gebruik ook liever agar agar, maar ben altijd aan het tobben met de verhoudingen. Op internet kan ik niet veel vinden over het gebruik van agar agar, maar het moet ook verwarmd worden net als gelatine toch? Enig idee welke verhouding ik voor deze taart moet gebruiken?

          1. Het moet opgelost en meegekookt worden in een vloeistof en stolt zodra de temperatuur onder de 40 graden is. De kracht ervan verschilt per vorm waarin het verkrijgbaar is. Poeder is de meest krachtige vorm. Hiervan heb je ongeveer 4-5 gram nodig per liter vloeistof. Het verschilt per toepassing, omdat het een minder sterke werking heeft in combinatie met een hoge zuurgraad. Ik heb het ook nog niet veel gebruikt, maar ik ga aankomend weekend uitgebreid testen en dan zet ik er een artikel over online!

    3. Wat een heerlijk recept weer! Ik heb de frambozen wel vervangen voor (verse) aardbeien, dus hoe het origineel smaakt weet ik niet, maar van de aardbeien-versie heb ik volop genoten! Heerlijk! 🙂

    4. Alleen de kleuren zijn al prachtig om te zien! Ben nu ook erg benieuwd naar de smaak, wil ‘m dit weekend gaan maken. De randen van jouw taart zijn zo mooi glad geworden, heb je hiervoor de randen van de bakvorm nog ingevet?

        1. Dank voor je reactie! Het taartje was mooi gelukt! Ik had een taartring gebruikt en de zijkanten met plastic folie bedekt. Na het opstijven kon ik daardoor perfect de taartring verwijderen.

        2. Dank voor je reactie! Ik heb plastic folie aan de zijkanten gebruikt. Hierdoor kon ik de taartring na opstijven van het taartje perfect verwijderen. Er bleef een mooie rand over, en het taarte was verder ook goed gelukt.

    5. Hoi Mariette,
      Hij ziet er super mooi en lekker uit!!!
      Zou je ook Griekse yoghurt kunnen gebruiken ipv kwark? En kan je dan minder gelatine gebruiken?
      Alvast bedankt voor je reactie!

    6. Vandaag gemaakt. Benieuwd hoe hij uit de vorm komt. Neem hem morgen mee naar m’n schoonfamilie om uit te proberen. Valt hij in de smaak dan maak ik hem nog eens voor maandag voor m’n verjaardag!👍😉

    7. Ik heb een pak kwarktaart naturel van Dr. oetker gebruikt
      de bodem vind ik lekkerder
      onderkant en zijkant met bakpapier bekleed, komt er dan perfect uit
      Bij Oetker i.p.v. 500 ml water, pure frambozensap gebruikt.en volle kwark
      daarna de geleilaag aangebracht.
      super super super. iedereen dol enthousiast, opgeslagen als favoriet recept.
      gemaakt op 13 februari 2018

      1. Wat fijn Marius! Als je die bodem lekkerder vindt zou je ook van die San Fransisco biscuitjes (in combinatie met wat meer boter) kunnen gebruiken, dat komt meer overeen met die bodem van Oetker. Alleen wel iets minder skinny 😉 Maar je hebt natuurlijk ook een prima oplossing gevonden!

    8. Vanochtend eerste stukje geproefd, wel erg zoet geworden, dus daardoor eet je er ook niet een té groot stuk van voordeel/nadeel? Wel lekker, een x wat anders!! Bedankt voor het recept!!

    9. Ik heb hem gister gemaakt, was wel teleurgesteld toen hij na 4 uur in de koelkast in elkaar zakte. Ook na een nachtje is hij lang niet zo stevig als op de foto maar wel lekker

    10. Hi Mariette,

      Ziet er heerlijk uit!
      Moet het kwarkmengsel eerst drie uur in de koelkast, voordat je het (warme) frambozengeleimengsel er over heen kan gieten? Of kan dat al wel eerder?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.