Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Frisse limoenbananencake met frambozen

Zoetrecepten

Jullie hebben het inmiddels al wel door: bananencake is mijn lievelingssnack / ontbijt.

Het begon twee jaar terug met deze bananencake, daarna maakte ik een chocolade bananencake en afgelopen jaar maakte ik een onweerstaanbare speculaas bananencake. ZO LEKKER! I can’t get enough. Ik blijf dus vooral doorgaan om nieuwe varianten te bedenken en tadá hier is weer zo’n lekkertje: een frisse limoenbananencake met frambozen.

Wat is jouw favo bananencake? Misschien wel deze versie? Ik krijg er spontaan lentekriebels van en hij is in tegenstelling tot de andere versies lekker fris dankzij de limoen en verse framboosjes!

frisse limoenbananencake met frambozen

frisse limoenbananencake met frambozen

Zoetrecepten

Frisse limoenbananencake met frambozen

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 3 rijpe bananen
    • 125 gram verse ontpitte dadels
    • 3 eieren (L)
    • 125 gram amandelmeel
    • 125 gram bloem
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 1 limoen
    • 50 gram geraspte kokos
    • 200 gram frambozen

    En zo doe je het

    1. Week de dadels voor ongeveer 5 – 10 minuten in een bak met kokend heet water, tot ze zacht zijn. Giet daarna af en laat uitlekken.
    2. Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 160 graden.
    3. Pureer de dadels en de bananen helemaal fijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren er aan toe en mix een minuutje goed door. Rasp de schil van de limoen eraf (enkel het groene gedeelte) en voeg dit, samen met het sap van een halve limoen, toe aan het mengsel.
    4. Doe de bloem in een schone kom en rol de frambozen hier doorheen. Haal de frambozen er daarna uit en leg even opzij. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder en kokos toe aan de bloem en meng door elkaar. Roer dit vervolgens door het banaanmengsel tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de frambozen er doorheen.
    5. Eerste stapjes
    6. Stort het beslag in de cakevorm. Strooi eventueel nog een beetje havervlokken er overheen voor een crunchy laagje. Zet vervolgens voor 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 50 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
    7. Tweede stapjes
    8. Laat de cake een beetje afkoelen en stort vervolgens op een taartrooster. Ze is het allerlekkerst als ze nog warm is, dus smel smullen!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Frisse limoenbananencake met frambozen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    11 antwoorden op “Frisse limoenbananencake met frambozen

    1. Heerlijk, ik ga t snel maken maar wil graag weten wat ik ipv de dadels kan gebruiken, suiker of zoetstof? Ik eet geen dadels nl.
      Ik zou heel graag hier een antwoord op willen hebben!’Bijvoorbaat dank!

    2. Als ik het in cupcakevormpjes bak hoe lang wordt de baktijd ongeveer? Ik wil ze bakken voor het kinderfeestje van mijn dochter volgende week. De speculaasvariant is erg populair bij ons. Veel succes met je site.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.