Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder.
Waarom? Het is natuurlijk veel verser, maar daarnaast kun je er ook lekkere kruiden aan toevoegen. Ik koos voor venkel, omdat dat perfect past een kaasje of worstje waar zoān amandel vijgenbrood vaak bij geserveerd wordt. Een te lekkere aanvulling op je kaasplankje!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediƫnten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediƫnten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Vaak genoeg zie je een amandel vijgenbrood in de super liggen, maar zelfgemaakt is het stiekem nog lekkerder.
Tijd
10 minuten
Porties
12
Niveau
ā
Ingrediƫnten
150 gram gedroogde vijgen
40 gram amandelmeel
75 gram blanke amandelen
4 el kokosolie
tl venkelpoeder
Bereiding
Week de gedroogde vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water daarna af en dep de vijgen droog.
Rooster de amandelen. Leg er 15 apart en hak de rest grof. Zet even opzij.
Maal de vijgen fijn samen met de gesmolten kokosolie en het venkelpoeder. Roer het amandelmeel en de grof gehakte amandelen er doorheen.
Vorm een bal van het beslag en druk het plat. Druk de extra amandelen er ter versiering op en wikkel in vershoudfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast.
BEWAREN
: zeker twee weken houdbaar, goed afgesloten in de koelkast.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Week de gedroogde vijgen 10 minuten in kokendheet water. Giet het water daarna af en dep de vijgen droog.
Rooster de amandelen. Leg er 15 apart en hak de rest grof. Zet even opzij.
Maal de vijgen fijn samen met de gesmolten kokosolie en het venkelpoeder. Roer het amandelmeel en de grof gehakte amandelen er doorheen.
Vorm een bal van het beslag en druk het plat. Druk de extra amandelen er ter versiering op en wikkel in vershoudfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast.
BEWAREN
: zeker twee weken houdbaar, goed afgesloten in de koelkast.