Kleine meisjes die zeven worden (check de zeven ijsjes) verdienen een toffe verjaardagstaart toch? Voor mijn lieve nichtje Frida maakte ik deze ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip. Geïnspireerd op een paar plaatjes van Pinterest, met veel kleurige spikkels en ja, zelfs ijsjes. Ik stuurde de foto’s naar mijn zus om Frida te laten kiezen. Uiteráárd moest het die taart met sprinkles en ijsjes worden. Oeps. Ik begon al een beetje spijt te krijgen, want de taart leek me een mission impossible. Heus niet! Het is veel werk, maar zeker doable. Én, de reactie van Frida was alles waard.
Met de kiekeboetaarten van Heel Holland Bakt in mijn achterhoofd, bakte ik als ‘verrassing’ een chocoladecake met chocolate chips.* Voor de topping maakte ik een botercrème van boter en monchou en deze plakte ik helemaal vol met discodip. Op de taart staan zeven ijsjes, gevuld met chocola en getopt met een schuimpje. Je kunt ervoor kiezen om schuimpjes te kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.
Drie tips voor je begint:
- Accepteer dat je overal discodip terug zult vinden na het maken van deze taart.
- Als je geen ijshoorntjes kunt vinden in de supermarkt, vraag er dan een paar bij de snackbar.
- En voor je begint met eten: snijd hele kleine stukjes, de taart is waanzinnig machtig.
*Je kunt natuurlijk ook een gewone cake maken, maak dan twee keer het cake-recept met deze ingrediënten (x2): 200 gram boter op kamertemperatuur, 200 gram (fijne) kristalsuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, Theelepel vanille aroma, Snufje zout.
Deze taart kreeg ik getipt van een vriendin. Hij ziet er prachtig uit. kan ik deze taart ook een dag van te voren klaar maken? Hoe zit het dan met de versheid van de producten (worden de hoorntjes dan niet slap)? Alvast bedankt voor je reactie.
Hi Chantal, dankjewel! Ik heb de cake alvast een dag van tevoren klaar gemaakt en goed verpakt in vershoudfolie. Dit geldt ook voor de topping, deze kun je prima in de koelkast bewaren. De schuimpjes kun je gemakkelijk een paar dagen van tevoren maken en goed luchtdicht bewaren. Op de dag zelf heb ik de taart in elkaar gezet en de hoorntjes met chocola gevuld. Ik hoop dat je hier mee uit de voeten kunt!
Hoi! Leuke site heb Je! Goede tips lees Ik!
Ik heb een vraag. Ik wil deze taart graag maken.
Kan ik deze taart ook maken in een bakvorm van 20 cm ? Kan Ik hem ook maken met bv pakken cakemix van Oetker in die bakvorm? Of word hij dan te hoog? En als je bv iets meer eieren gebruikt (1 maar) wirs ie dan luchtiger of juist niet?
Dank alvast!
Gr Chris
Ik bedoel 2 pakken cakemix (die heb ik nog staan namelijk..)
Hi Chris, thanks voor je lieve complimenten!
Dat kan zeker met twee pakken cakemix, dan heb je denk ik precies voldoende voor drie mooie lagen in een 20 cm bakvorm. Zou ik wel in drie keer afbakken. Als je een cake luchtiger wilt maken zou ik adviseren om de eieren te splitsen. Eigeel meemixen zoals op het pak staat en het eiwit los opkloppen en op het allerlaatste moment er voorzichtig doorheen vouwen. Ik kan geen garantie geven, want heb dat nog nooit eerder met een mix geprobeerd 🙂
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
Dank!! Ik ga aan de slag vanavond!