Er is weer een nichtje jarig geweest, dus ik heb een nieuwe epic verjaardagstaart voor jullie in petto: de chocolade M&M’s laagjestaart! Waar mijn vorige epic verjaardagstaarten redelijk tot in perfectie eindigden, ging het er met dit taartje anders aan toe. Dat lag een beetje aan mij en een beetje aan meneer chocopasta. We waren nog niet zo goed op elkaar ingespeeld.
Chocopasta? Ja, want mijn nichtje Sofie houdt niet van botercrème (ook niet van chocolade botercrème), maar ze wilde wél heel graag een M&M’s taart. Ik bedacht een drie lagen hoge chocolade laagjestaart, die ik zou stucen met Nutella en aan de buitenkant helemaal vol zou plakken met M&M’s. Bovenop zouden een aantal toeven Nutella komen, waar ik de chocolate M&M’s koekjes, die ik afgelopen week met jullie deelde, in zou steken. Whoehoe! Sounds like a plan! Na het bakken van koekjes en de chocoladecakes kwam ik op zondagochtend tot de ontdekking dat ik geen taart dowels meer in huis had. Oh-ooh. Ik waagde de gok om de taart zonder de dowels op te bouwen, maar meneer chocopasta was het er niet mee eens en werd lekker zacht tijdens de autorit naar Amersfoort. Stuk voor stuk dropen de M&M’s naar beneden en de lagen begonnen te glijden. Big OH-OOH!
Kalmpjes (not) tufte de taartexpress (wij dus) door naar Amersfoort, terwijl de lagen lekker verder gleden. I was crying on the inside. Gelukkig was mijn nichtje alsnog mega blij met haar schots en scheve M&M’s taart. Onderstaand wat foto’s zodat jullie ook mee kunnen genieten, want ja, ook bij mij gaat echt wel eens wat mis! 😉
Wil je dit al mijn bakprojecten achter de schermen mee volgen? Volg me dan op Snapchat! Gebruikersnaam: zoetrecepten.
Nu wil je natuurlijk weten: hoe kan JIJ dit voorkomen zodat je niet met pijn in je hart je prachtige taart in elkaar ziet storten? Dat is gelukkig vrij easy:
1. Bewaar de taart op een koele plek en ga er eigenlijk liever niet een uur mee in de auto zitten. Daar zijn dit taartje en de zwaartekracht van de M&M’s niet voor gemaakt.
2. Gebruik taart dowels. Ik herhaal: gebruik taart dowels. Met deze epic fail bewijs ik maar weer eens hoe belangrijk taart dowels zijn bij het bouwen van een laagjestaart. Voor wie geen idee heeft waar ik het over heb: taart dowels zijn van die plastic sticks die je verticaal in je taart steekt en hier je lagen op drukt. Ze zorgen ervoor dat je taartlagen niet kunnen gaan schuiven als de vulling zacht wordt of wanneer de taart een bumpy ride moet overleven.
Een gelukje: ik had thuis al een foto gemaakt:
Durf jij het aan?
Ik vind ‘m scheef ook pretty 😊
Haha lief!
Ik gebruik ook nooit taart dowels en vrees in de zomer ook altijd voor een scheve taart 😛 maar deze ziet er scheefgezakt eigenlijk wel leuk uit 😉
Haha thanks, dat is lief! Bij mij is het met botercrème ook nog niet eerder misgegaan.. Je bent gewaarschuwd als je met chocopasta aan de haal gaat haha 😉
Achja, de smaak blijft gelukkig hetzelfde! Wel een geluk bij een ongeluk dat je die foto al gemaakt had. Zag er heel mooi uit!
Dat is zeker waar! Die chocopasta smaakte er stiekem wel erg lekker bij 😉
Ik ben bijna jarig en ga hem proberen te maken. Resultaat volgt!
Top, ik ben benieuwd! Fijne verjaardag alvast!
Als je deze taart met chocolade botercreme wil maken, hoeveel heb je dan nodig?
Bij bovenstaand cakerecept heb je twee keer de hoeveelheid van deze botercrème nodig: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-de-lekkerste-chocolade-botercreme/
Ha, ik ga deze taart morgen maken. Lees ik nu in de beschrijving vanille aroma… hoeveel??
Een theelepel! Heb het meteen even aangepast, thanks. Bakse!