Tropische kokos ananas mango smoothie

Zoetrecepten

 

Mmm, van dit zonnige weer krijg ik instant zomerkriebels. Overenthousiast schoot ik gistermorgen in mijn lichte jeans met slippers en armblote top richting het Westerpark. Op mijn balkon is pas vanaf halverwege de middag zon (en daar past net één stoel op) en ik ging gezellig met een vriendin bijkletsen in het zonnetje, was het plan. Thuis smeerde ik mezelf goed in met factor 30, want mijn huid kan maar weinig zon verdragen voor ik kreeftachtige kleuren aanneem. Helaas kwam na 1,5 uur zon al een flinke portie sluierbewolking aanzetten en heb ik de uren erna met mijn sjaal omgeslagen gezeten. Echt kans om te bruinen heeft mijn huid dus niet gehad. Gelukkig blijft het de hele week nog heerlijk weer, dus hoop ik daar in mijn werkpauzes nog wat van mee te kunnen pikken.

Maar als het zonnetje dan zo lekker schijnt, krijg ik ’s ochtends meteen zin om verse fruitsapjes of smoothies te maken. Gistermorgen dook ik de keuken in om deze tropische kokos ananas mango smoothie te maken voor in het park. Hoewel smoothies niet helemaal mijn ding zijn (ik geef de voorkeur aan vers fruit of verse sapjes), ben ik dol op kokosmelk. In combinatie met mijn favoriete fruitjes, ananas, mango en sinaasappelsap, in de blender: hallo tropische smoothie! Ben jij geen fan van kokosmelk? Dan kun je het natuurlijk ook vervangen door een beetje amandelmelk of yoghurt. Geniet van het zonnetje én deze zomerse smoothie.

Zoetrecepten

Tropische kokos ananas mango smoothie

Door |

Dit heb je nodig

Voor twee grote longdrink glazen:

  • 1/3 ananas
  • 1/2 mango
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 200 ml kokosmelk

En zo doe je het

  1. Pers twee sinaasappels uit, verwijder de schil van de ananas en de mango en snijd ze in stukken.
  2. Doe het sap en de stukken ananas en mango in de blender tot het helemaal glad is geblenderd. Giet het geheel eventueel nog even door de zeef als je geen flintertjes ananas meer tegen wilt komen. Voeg hierna de kokosmelk toe en blender nog even kort tot het gemengd is.
  3. Laat de smoothie lekker koelen in de koelkast voor je hem drinkt of meeneemt in de picknickmand ;-).
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tropische kokos ananas mango smoothie" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0