Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Pindarotsjes

Zoetrecepten

Ik schreef het al vaker, mijn vader is een echte healthfreak. Hij eet supergezond, hij loopt 50 á 60 kilometer per week hard en fietst dagelijks 25 kilometer naar zijn werk. Hij heeft een echte passie voor hardlopen en een ijzersterk doorzettingsvermogen. Om jaloers op te zijn!

In januari is mijn vader 64 geworden. Jaarlijks kan ik zijn verlangslijstje voorspellen: hardloopsokken, hardloopgerelateerde boeken en een nieuw hardloopshirt of -vest. Ik had dit keer twee hardloopboeken voor hem gekocht. En ook al wordt hij er vrolijk van, ik vind het altijd wat saai. Maar mijn vader is GEK op pindarotsjes! PLING. Idee. De avond voor zijn verjaardag dook ik de keuken in en maakte ik een bakplaat vol pindarotsjes. Leuk, makkelijk en vooral heel lekker. Mijn vader houdt van puur, dus gebruikte ik pure chocolade, maar dat is aan jou. Ga los en varieer met andere nootjes, toffee, gepofte quinoa/rijst, fudge of gedroogd fruit.

Voor de vibe heb ik nog een sportief kiekje van mijn pappaatje toegevoegd, vlak voor de halve marathon op Vlieland die hij al 10 jaar loopt:

Zoetrecepten

Pindarotsjes

Door | 10 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gram chocolade
  • 300 gram ongezouten geroosterde pinda’s

En zo doe je het

  1. Breek of hak de pinda’s in grove stukken. Breek de chocolade in stukjes. Zet een steelpannetje op met water, met daarop een vuurvaste kom en smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Haal de kom van het pannetje af en voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed tot alle pinda’s met chocolade bedekt zijn.
  3. Neem een bakplaat (geen rooster) of grote snijplank en beleg deze met bakpapier.
  4. Maak kleine hoopjes, zo groot of klein als je lekker vindt, op de bakplaat en laat ze in een koele ruimte 1 of 2 uur opstijven.

ENJOY ZOETJES! Heb jij pindarotsjes gemaakt? Deel jouw variant in een berichtje onder dit artikel of een kiekje via Facebook of Instagram! Word ik blij van. Wekelijks deel ik julie creaties op Instagram! Liefs, Mariette

 

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Pindarotsjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Pindarotsjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *